Wpis z mikrobloga

Wykopki pomóżcie proszę. W związku z #koronawirus moja różowa siedzi w domu i nie ma co robić, więc kupiłem i zainstalowałem na MACu Sims 3. Pobrałem Origin i ściągnąłem grę, lecz niestety nie da się jej włączyć ( ͡° ʖ̯ ͡°). Przekopałem od wczoraj cały internet w poszukiwaniu rozwiązania, kanały na yt gdzie dzieci tłumaczą jak to rozwiązać, fora EA dzięki którym zepsułem grę do reszty.

Po kliknięciu graj wyświetla się błąd: Nieudana inicjalizacja usługi (0x00175dcbb)

Rzeczy które na razie zrobiłem:
-Zainstalowanie gry i Origin od nowa
-Dodanie mojej karty graficznej do listy "obsługiwanych"
-Uruchamianie gry bezpośrednio przez plik TS3W.exe a nie Launcher
-Usunięcie plików Cache
-Sprawdzenie dysku twardego

PS. Pisząc to od godziny czekam na infolinii technicznej EA czekając aż ktoś odbierze, ale widząc odpowiedzi w internecie nie liczę na pomoc

#macbook #macos #simsy #origin
  • 12
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@saskiaa niestety dowiedziałem się na infolinii że tego problemu nie da się rozwiązać, bo sims3 są grą 32 bitową a najnowszy macos obsługuje tylko 64 bitowe. Jedyna opcja to zainstalować ponownie starszą wersję oprogramowania, co nie jest proste :(
  • Odpowiedz
@smodzi jest mod który omija launcher i otwiera bezpośrednio grę z pliku exe. Może to pomoże? Jeśli różowa nie korzysta z opcji sieciowych można też spróbować downgrade do patcha 1,67. Bo późniejsze tylko dodawały jakieś durne opcje sieciowe które mogą właśnie przeszkadzać.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@nika_blue Miałem te mody, a grę w wersji 1.67 miałem kiedyś z torrentow i też nie działała, wtedy myślałem że to wina tego że jest nieoryginalna. Jedyna opcja to downgrade macos do wersji sprzed stycznia tego roku niestety ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@smodzi coś mi się wypok zacina w apce, ogólnie z macami jest więcej problemów niż z pc. Możesz też próbować superpatcha zainstalować lub skasować catche.

Ewentualnie napisz na reddicie pytanie bo tak więcej ludzi gra na macach. Ja gram na pc i mi śmiga, ale launcher i origin to rak i poszły mody w ruch :)
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@nika_blue niestety robiłem już wszystko co mówisz, a info o tym systemie mam z infolinii EA. Gdybym kupił grę u nich dostałbym od razu zwrot. Dziękuję za pomoc
  • Odpowiedz
@smodzi no z tym systemem to możliwe, simsy 4 też mają jakieś problemy na macach i na niektórych nie działają lub się nie updateują. No szkoda, bo gierka super. Właśnie sama wróciłam i mi się dzieciństwo przypomina. Jest szansa, że ktoś zrobi moda albo fixa, trzeba szukać po necie skoro EA ma wywalone.
  • Odpowiedz