Wpis z mikrobloga

@Wojtylan: protipy do samej kaisy (main kaisa 190k points)
power spike 2 lvl z W masz mase obrazen można każdego zabić
popatrz na practice toolu jak działa twoje ulti na max range
izoluj target swoją R dla pełnego dmg z Q
resetuj autoattacki z W i E
mikro ruch przed uzyciem ulepszonego E w drugą z strone niż dodgujesz (jak na vayne)
pozycjonowanie!
patrz na practice toolu jak mozesz uzywać W
@xaxaxa A jeszcze odnośnie tej kaisy pytanie czy powinienem unikać tradow I opłacalne są tylko te gdzie dam 5 atakow (sytuacja kiedy mam podobną ilość golda do przeciwnika I nie jest on jhinem lub Caitlyn z zaladowanym krytem)
@Wojtylan: trudno to wytłumaczyć, tradów szukasz zawsze ale tylko tych na twoją korzyść. Enemy podchodzi dobić creepa, cyk auto ataczek. Kaisa ma inne powerspajki niż inne adc więc musisz się nauczyć kiedy będziesz silniejszy od enemy nawet jeśli ma tyle samo golda co ty. (mam nadzieje że grasz press the attack)
@xaxaxa dzięki za wszystkie wskazówki, tak gram pta I mam ostatnie pytanie odnośnie buildow, kiedy jaki wybrać, zauważyłem że core Build to guinso I zazwyczaj manamune, w jakich matchupach iść pod ap np. z rabadonem, A kiedy jakiś nashors tooth, stromrazor czy hurricane?
@Wojtylan: Stormazora w ogóle się nie opłaca. Lecisz manamune zaczynając od pickaxe -> guinso i Nashoor tooth ( od stingera) i na koniec Hurricane żeby pracować te onhity albo lecisz IE-Guinso- Hurricane. W 1 buildzie masz 3 ewolucje ( W ulepszone ma teraz 70% mniejszy CD po trafienie także kozak), a w drugim dwie ale masz mocniejszy damage wcześniej ale jak składasz ten drugi build to znaczy że picknąłeś nie te
@Niicooooo wczesniej troche oglądałem, tylko problem jest taki, że muszę grac jak ludzie z mojej dywizji np. jeśli przeciwna drużyna robi arama w 15 minucie to powinienem iść na splita wcześniej robiąc wizję I pushowac dopóki nie zaczną do mnie iść jednak moja drużyna zazwyczaj postanawia wbić się 3v5 przez co przeciwnik I tak wychodzi na plus mimo straconej farmy I ewentualnie turreta