Wpis z mikrobloga

Siema :D Jestem na praktyce w duzej korporacji konczy mi sie ona w przyszlym tygodniu. Zaproponowano mi prace po praktyce i babka sie pyta jakie sa moje oczekiwania finansowe :D Jest to moja pierwsza praca wiec nie bardzo mam pojecie co odpowiedziec. Pelny etat, dzial IT (glownie bazy danych). Jak myslicie, na ile sie cenic? ;> #praca
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@albhr: 4k, dla kogos bez doswiadczenia? Tzn jestem dobry w tym co robie, z tego co mi mowili to spelniam wszystkie ich wymagania, no ale jakby nie bylo doswiadczenia w CV nie mam zadnego ;)
  • Odpowiedz
@yoyebie: Pracodawcy nie mówi się bezpośrednio ile, tak mi przynajmniej prezes pewnej firmy mówił, w miarę doświadczenia i stażu w firmie wiadomo że więcej, ale twardej kwoty się raczej nie podaje.
  • Odpowiedz
@yoyebie: Odpowiedz że chcesz zarabiać podobnie jak osoby na Twoim stanowisku i z podobnym doświadczeniem/umiejętnościami, a jeśli okażesz się dobrym pracownikiem, zdobędziesz staż i więcej doświadczenia to poprosisz o podwyżkę. Z tą podwyżką ubierz jakoś ładniej w słowa.
  • Odpowiedz
@yoyebie: Podaj widełki. Np brutto od 3 do 4k. Niestety nie znam wynagrodzeń w tej branży (jakie konkretnie stanowisko pełnisz). Wygooglaj sobie ile zarabiają na tym samym stanowisku.
  • Odpowiedz