Wpis z mikrobloga

@traczinho07 Jeśli chodzi Ci o suplementację przed MDMA to na rollsafe.org masz cała rozpiskę suplementacji.
Na codzień w celu poprawy funkcji kognitywnych to głównie zdrowa dieta tak jak pisze @horrendous. Ewentualnie można suplementować np. CDP cholinę, magnez, witaminy z grupy b, tryptofan itd. Można też pomyśleć nad jakimiś nootopami np. żeń szeń
  • Odpowiedz
@cugowski: @mindrape: Zastanawia mnie ten ALA, dlaczego polecana jest suplementacja po zażyciu, kiedy w badaniu jest jasno napisane, że zostało podane 30 min przed. Druga sprawa, że dawka 8x300mg wydaje się dość wysoka i w tym badaniu jest napisane, że takie dawki mogą powodować problemy gastryczne. Rollsafe podaje maksymalą dawkę dzienna jako 2400mg podając za źródło examine.com, te z kolei linkuje do tego artykułu, który pobieżnie przejrzałem
  • Odpowiedz
@MlodyWilk:
Z doświadczenia powiem, że brałem takie dawki według ich rozpiski i nie zauważyłem żadnych negatywnych efektów.
W zasadzie to podobno dużo lepsze jest Na-R-ALA od zwykłego ALA. Nie wiem dlaczego nie uwzględnili tego na rollsafe. Zwykłe ALA ma ponoć dużo mniejszą przyswajalność i utrzymuje się w organizmie tylko ok. 30 min.
  • Odpowiedz
Zastanawia mnie ten ALA, dlaczego polecana jest suplementacja po zażyciu, kiedy w badaniu jest jasno napisane, że zostało podane 30 min przed.

@MlodyWilk: dlaczego używać po?zapewne chodzi o jego właściwości antyoksydacyjne w celu zbicia reaktywnych form tlenu, które wywołują stres oksydacyjny.

Dlaczego używać
  • Odpowiedz