Aktywne Wpisy

LukasUK +474

WielkiNos +206
Nawet patrząc codziennie na instagramowe trendy wyglądu współczesnych kobiet od zawsze uważałam, że taki instagramowy klon nie ma w ogóle podjazdu do naturalnie wyglądającej wersji kobiety.
Ludzkie oko ma o wiele większą rozdzielczość niż aparat. Jak drastycznie musi to wyglądać na żywo?
#logikarozowychpaskow #fagata #looksmaxing #ladnapani #instagram
Ludzkie oko ma o wiele większą rozdzielczość niż aparat. Jak drastycznie musi to wyglądać na żywo?
#logikarozowychpaskow #fagata #looksmaxing #ladnapani #instagram
źródło: temp_file6757402230735283491
Pobierz

Minimalne państwo na pewno jest potrzebne. Zapewnia bezpieczeństwo (za sprawą policji) i ochronę wolności w czasie pokoju, a w momencie ogólnokrajowego zagrożenia broni terytorium (za sprawą państwowej, zawodowej armii).
Jednym z takich ogólnokrajowych zagrożeń jest #koronawirus więc państwo jest zobowiązane zwalczać to zagrożenie (oczywiście bez pogwałcenia praw wolnego handlu, jakim jest np. ustalanie cen maksymalnych artykuły medyczne).
#konfederacja #korwin #polityka
źródło: comment_1583940171eMTAaSPmrwmGsKlwomeedS.jpg
Pobierz@Randomowokolorowo: dlaczego?
Rozprzestrzeniający się koronawirus, tak samo jak zatruwanie powietrza, ogranicza moją wolność
tego nie neguję
co to jest "ogólnokrajowe" zagrożenie? Coś takiego nie istnieje, ludzie indywidualnie oceniają ryzyka różnych zdarzeń i państwo nie ma prawa zmuszać ludzi i firm do podejmowania (albo zaniechania) określonych zachowań dlatego bo tak zadekretuje banda w Warszawie. "Kraj" nie ma zagrożeń, mają je ludzie. Jeśli ktoś chce zadawać się z osobami nieprzestrzegającymi żadnych norm sanitarnych to ma do tego
https://slib.pl/nie-kaszl-na-mnie/
https://www.lewrockwell.com/2020/03/lew-rockwell/what-would-murray-say-about-the-coronavirus/
źródło: comment_1583946320LOL2zgKV75M25fU5E2AB2M.jpg
PobierzUmówmy się... Rząd gra pod publikę. Zarówno PiS jak i opozycja przekrzykują się w tym, kto wprowadzi bardziej irracjonalną ustawę aby pokazać jak to dba o obywatela. Obecnie podstaw do tak kuriozalnych działań u nas w Polsce nie ma.
Rząd powinien robić to co niezbędne w kwestii walki z epidemią, a przy podejmowaniu decyzji kierować się nierównością: wolność > bezpieczeństwo.
Raczej nie powinni go do władz KORWiNy dawać.