Aktywne Wpisy
Tyrande +9
Pytanko. Pracuje hybrydowo. Na służbowym laptopie mam maila że komputer potrzebuje manualnego restartu do aktualizacji i to parę godzin potrwa.
W mailu jest informacja, żeby najlepiej odpalić ręcznie aktualizację w nocy.
Czy firma może ode mnie wymagać włączania laptopa poza godzinami pracy?
#pracbaza #korpo #pytanie #praca
W mailu jest informacja, żeby najlepiej odpalić ręcznie aktualizację w nocy.
Czy firma może ode mnie wymagać włączania laptopa poza godzinami pracy?
#pracbaza #korpo #pytanie #praca
wscieklizna_irl +125
Jako że dziś Dzień Mężczyzny, to nie mogłem wystartować z blogiem w lepszym momencie. Zatem ogłaszam, że ruszył blog Prawa Mężczyzn, który w całości będzie poświęcony dyskryminacji mężczyzn i nierówności wobec nas.
Blog znajdziecie pod adresem: https://prawamezczyzn.pl
(tak, wiem, banalny motyw ( ͡° ͜ʖ ͡°)).
Postaram się, żeby wszystkie wpisy były merytoryczne, poparte konkretnymi badaniami, uzupełnionymi o całościowe spojrzenie (tj. nie będę tworzył tezy pod wybraną przez siebie liczbę). Będę starał się również poruszyć do dyskusji, rzucić propozycją rozwiązania problemu.
Jeśli macie jakieś historie, propozycje tematów, to śmiało piszcie priv.
#dyskryminacjamezczyzn
Co sądzisz o takim podejściu?
Nie oznacza to jednak, że o swoich prawach nie należy rozmawiać. Dodatkowo należy dać drugiej stronie wyjaśnić pewne kwestie. Jesteśmy bardzo często atakowani bez możliwości obrony, bo dyskusja przenosi się na sferę emocjonalną.
No właśnie jest dokładnie na odwrót- zajmując się dyskryminacją płciową zarówno kobiet jak i mężczyzn pokazujesz, że zależy ci na równym traktowaniu obu, równości
No właśnie nie. Ludzie są różni i to nie zależy od płci, wieku, orientacji, statusu. Po prostu są różni. Nie można ich szufladkować
Idąc twoją logiką, w ogóle nie można rozmawiać o dyskryminacji konkretnej grupy społecznej, bo albo rozmawiasz o dyskryminacji jako ogólnym zjawisku, albo traktujesz sprawę "wybiórczo" i jest dla ciebie "guzik warta". Z choinki się urwałeś? Przypisujesz mu cechy, z którymi nie ma nic wspólnego. To jest dopiero niezła manipulacja. To, że w tym momencie nie mówi o dyskryminacji kobiet