Wpis z mikrobloga

Przyszedł w końcu w moim życiu czas na kupno nastoletniej klasy premium ( )

Także robię małe #pokazauto i #chwalesie. Przed państwem e92 335i w pełnym m-pakiecie.
Silnik N54, 3 litry, dwie turbosprężarki, seria 302 koni i niskie 5s do setki. Skrzynia automat, z trybem sportowym i manetkami.
Jest parę pierdół do ogarnięcia, ale kupiłem go w tak okazyjnej cenie że i tak warto było.

Przesiadka z #saab na #bmw to bardzo ciekawe doświadczenie, zupełnie inny charakter auta - praca silnika, skrzyni, układu kierowniczego. Mimo założonych felg 19" jazda w dalszym ciągu jest komfortowa, wyciszenie jak na drzwi bez ramek jest w porządku, banan na twarzy podczas jazdy cały czas zarówno jak jedzie się spokojnie, jak i wciska gaz do dechy

No i kierownica po złej stronie, bo to #uk - ale jako ciekawostka, ubezpieczenie wyszło mnie o 1/3 taniej, podobnie jak road tax względem saabolotu, mimo niewielkiej różnicy w mocy i pojemności silnika

Specjalne podziękowania dla @sorek za pomoc w zakupie, polecam tego wykopowicza ( ͡° ͜ʖ ͡°)-

#samochody #motoryzacja #kupautozmikro
Atreyu - Przyszedł w końcu w moim życiu czas na kupno nastoletniej klasy premium (✌ ゚...

źródło: comment_1583778116baZmZTMUlEVK222L90PB9d.jpg

Pobierz
  • 55
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wisnia6666: '08, mniej niż 7k, pali... na razie mniej od saaba (gdzie saab palił po mieście 15-17l przy dynamicznej jeździe), ale to może być kwestia tego że nie cisnę go jeszcze za bardzo. Ze spalaniem nie ma tragedii

@CzeXD: jako pierdoły liczę spalony jeden halogen, wsadzone ledy bez rezystorów w kierunki przez co za szybko mrugają, czy uszczelkę obudowy filtra oleju. Stawiam też że do lata skończę opony.
  • Odpowiedz
a taki czas podaje wiki

@tuomveri: wikipedia to kiepskie źródło informacji w kwestii motoryzacji ( ͡° ͜ʖ ͡°)

5.2-5.4s realnie - zależne od
  • Odpowiedz
@wisnia6666: @Atreyu: Jak wszystko jest ok, to to auto naprawdę zaskakująco mało pali. Dojeżdźam do pracy 25 mil. Trochę jazdy po mieście plus autostrada. Zdecydowanie nie oszczędzam i mam średnio 11l/100km.

Teraz jest tydzień w naprawie i jako zastępcze mam eclipse 1.5. Na tej samej trasie pali 9/100, a jedzie się dziesięć razy smutniej.
  • Odpowiedz
ak zrywa trakcje na mokrym na trzecim biegu na autostradzie to czuje że Pan Jezus już się zbliża, a nie motylki ( )

@Atreyu: dlatego ja przesiadłem się na xdrive - i mimo, że mam tylko 245KM to dzięki temu np. objechałem m2 spod świateł bo była niska temperatura i opony się w M2 nie kleiły do asfaltu xD już chyba nigdy nie kupię auta
  • Odpowiedz
@bylem_zielonko: nie ma dostępnych w #uk e92 335i z xdrive. Chyba w ogóle nie szły na ten rynek

Na co dzień bardziej przydaje się 50-150, spod świateł zawsze znajdzie się jakieś podlubane Evo lub Sti które zrobi wiatrak z dowolnego mocnego wygodnego daily

Stage 1 to już 370+ luzem, gotowcem wgranym samemu, dalej IC, dp, dolot i można uderzać do 400+ na seryjnych dmuchawach. Tanim kosztem i bez
  • Odpowiedz
Na co dzień bardziej przydaje się 50-150, spod świateł zawsze znajdzie się jakieś podlubane Evo lub Sti które zrobi wiatrak z dowolnego mocnego wygodnego daily

@Atreyu: przy skręconej kierownicy pewnie nawet przy tych 80-100 km/h dalej będzie tracić trakcje jak będzie but w podłodze, a jak będzie lekko mokrawo to już w ogóle :/ a dłubane evo czy sti jeszcze nie spotkałem, tylko stockowe( ͡° ͜ʖ ͡°) no i one też mają 4x4

Stage 1 to już 370+ luzem, gotowcem wgranym samemu, dalej IC, dp, dolot i można uderzać do 400+ na seryjnych dmuchawach. Tanim kosztem i bez otwierania silnika. Z rolki czy z 50, 100, 150 taka 328 nie ma podejścia, no
  • Odpowiedz
po lewej 335i po delikatnym programie na 360,

@Atreyu: delikatnym programie na prawie 60 KM xD to trzeba by porównywać z 328i dłubniętą na 300 KM żeby było adekwatne porównianie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Zresztą widziałeś na tym filmiku z youtube, że one idą praktycznie równo do tych 160km/h i to nie jest jedyny film, który można znaleźć na youtube i na którym to widać. Do
bylem_zielonko - > po lewej 335i po delikatnym programie na 360,

@Atreyu: delikatn...

źródło: comment_15838526855rE9oLRuK84ifXcmyYZyIk.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz