Wpis z mikrobloga

Kolejny pro tip którego się nauczyłem, jeżeli babka ma w opisie "cenię szczerość" uciekam jak najdalej
#tinder
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@aulus: Mam podobne doświadczenie. Umawiałem się z panna z Tinder która miała w opisie że najbardziej ceni sobie szczerość i nienawidzi kłamców. Na pierwszym zakręcie z------a mi ściemę że jakaś koleżanka z Anglii przylatuje i nie może się spotkać a poźniej stopniowa olewka aż kontakt się urwał xD
  • Odpowiedz
@WPoszukiwaniuStraconegoRigczu: To jest raczej oczywiste, W socjalizmie nie możesz mieć normalnych ludzi, bo to system który wynagradza gorszych kosztem lepszych. Dzisiaj każdy mówi daj mi, należy mi się, ludzie są roszczeniowi i nie chcą dać od siebie nic a chcą dostać więcej, przykładem mogą być choćby żółte kamizelki we Francji. Komuniści w kamizelkach chcieli większego socjalu i mniejszych podatków i takim dzieciom nie wyjaśnisz że to jest ekonomicznie niemożliwe. Ich
  • Odpowiedz
@MasterVegito: Też nie lubię socjalizmu, ale demonizowanie go w kontekście zwykłej hipokryzji to imho intelektualny fikołek. Jak ktoś się nauczy , że marketing swojej osoby polega na ładnych hasełkach, które nie muszą mieć przełożenia na faktyczne zachowanie (i przede wszystkim, że ten marketing działa), to wszystko jedno, jaki mamy system.

Fałsz jest wpisany w naturę człowieka, można mieć najwyżej predyspozycje do jego ograniczania. Kto nigdy nikomu nie naściemniał dla własnej
  • Odpowiedz
@WPoszukiwaniuStraconegoRigczu: Polecam ci poczytać wyroki średniowieczne. W średniowieczu sami przyznawali się do popełnionych czynów, nie trzeba było nikogo torturować. Bano się, zarówno boga a ponadto wierzono że prawda jest najważniejsza, dziś się orzeka czy winny czy nie, prawda nikogo nie interesuje. A ich widzisz, interesowało. Także w dzisiejszej, upadającej cywilizacji, masz rację, każdy kłamie, bo nie kłamanie się nie opłaca bo i tak nikt tego nei docenia.
  • Odpowiedz
@no_one6: Prawda jest taka że bez religii niema moralności. Nie istnieje drugie takie narzędzie które wymusza w człowieku uniżenie się w imię czegoś innego. Ludzkość respektuje tylko bat. Dzisiaj wszystko puszczone jest luzem i widzisz co mamy dzisiaj, promowanie trans, weganów i inne dewiacje które istnieją tylko w świecie bez wartości wyższych.
  • Odpowiedz