Wpis z mikrobloga

Hej, dzisiaj logując się na swojego gmaila zobaczyłam, że dostałam 2 maile od easyjet ze szczegółami rezerwacji lotu. Lot do Paryża i powrotny z Paryża do Krakowa. W szczegółach jest moje i imię i nazwisko oraz imię i nazwisko drugiego pasażera. Oczywiście, żadnego lotu nie rezerwowałam i jest to pomyłka. Dostałam jednak to na swojego maila, więc ktoś też musiał go wpisać...robić coś z tym? Czy to jakaś nowy wymiar spamu? Napisałam do easyjet ale reakcji brak, ich fp obsługuje bot.

#kiciochpyta #pytanie #easyjet #loty #samoloty
obs_ordine - Hej, dzisiaj logując się na swojego gmaila zobaczyłam, że dostałam 2 mai...

źródło: comment_1583740922nnpcBHXiME6mbF8ouQyyUq.jpg

Pobierz
  • 8
@obs_ordine: może ktoś i takim samym imieniu i nazwisku wpisał błędnie adres i poszło na twój, w sumie skoro napisałaś do easyjet i olali sprawę, to ja bym zrobił to samo
@sked: No też pomyślałam, że musiała być zbieżność imienia i nazwisko + bardzo podobny adres mailowy osoby. Teraz patrzę że jest jeszcze jeden mail o utworzeniu konta na EasyJet.
@obs_ordine: No to już bardziej skomplikowane, bo ktoś w ogóle nie dostanie biletów, jeśli chcesz się bawić to mogłabyś uderzyć na jakieś grupy podróżnicze z informacją, że dostałaś takie bilety, może metodą pantoflową jakoś uda się dojść do prawidłowej osoby. Ewentualnie spróbować się zalogować na konto i zobaczyć czy będą jakieś dane, tak żeby dało się ją namierzyć (chociaż nie wiem jakby pózniej było z rodo gdybys dostała się w poważniejsze