Aktywne Wpisy

fujiyama +62
#programowanie #programista15k
Chyba czas zmienić zawód. Chciałem wybić dziury na okna w domu, który kupiłem.
Trzeba wziąć piłę, wyciąć w ścianie 6 dziur 2x1.5 metra, a wcześniej wstawić nadproże czyli kawałek betonu nad oknem i zacementować.
Przyszedł Pan, obejrzał, pomierzył po czym zadzwonił i powiedział, że za całość to on weźmie 36K bo tak mu wyszło z cennika z jakiegoś zasr$#go portalu dla budowlańców.
To za te max 5 dni roboty wyjdzie
Chyba czas zmienić zawód. Chciałem wybić dziury na okna w domu, który kupiłem.
Trzeba wziąć piłę, wyciąć w ścianie 6 dziur 2x1.5 metra, a wcześniej wstawić nadproże czyli kawałek betonu nad oknem i zacementować.
Przyszedł Pan, obejrzał, pomierzył po czym zadzwonił i powiedział, że za całość to on weźmie 36K bo tak mu wyszło z cennika z jakiegoś zasr$#go portalu dla budowlańców.
To za te max 5 dni roboty wyjdzie

rzzz +105
Badanie z końcówki 2023.
Ponad 80% rodaków nie ma nawet 50 tys. złotych. Najprawdopodobniej znakomita większość z nich nigdy nie widziała takich pieniędzy na koncie.
Nie przeszkadza im to brać hipotek na 700k na dwa pokoje. Bo to fair price jest.
Jakby mick napisał, to nie jest śmieszne...
#nieruchomosci
Ponad 80% rodaków nie ma nawet 50 tys. złotych. Najprawdopodobniej znakomita większość z nich nigdy nie widziała takich pieniędzy na koncie.
Nie przeszkadza im to brać hipotek na 700k na dwa pokoje. Bo to fair price jest.
Jakby mick napisał, to nie jest śmieszne...
#nieruchomosci
źródło: s-640-x
Pobierz

1. ewidencja czasu pracy pracowników
A) z rozpisywaniem czasu pracy na projekty
B) generowaniem raportów z czasu pracy
C) rozliczaniem godzin nadliczbowych
D) składaniem wniosków urlopowych i ich ewidencją
2. ewidencja pojazdów, tj.
A) wypożyczanie samochodów przez pracowników
B) zgłaszaniem usterek opiekunowi floty
C) ewidencją przejazdów (ręczną) użycia auta na projekty
D) ewidencją zbliżających się serwisów auta i gaśnicy
3. Ewidencja magazynu, tj.
A) wypożyczanie i zdawanie sprzętu jednorazowego i wielokrotnego użytku
B) rozliczanie sprzętu na projekty (dla środków trwałych użytych w projekcie)
C) generowanie raportów ze stanu magazynowego
Edit.
Dla każdej z akcji ma być generowy mail z informacją dla pracownika w kwestiach czasu pracy, sprzętu lub wypożyczalnia samochodu
Proszę o orientacyjną cenę z:
- przeniesieniem praw autorskich
- bez przeniesienia praw autorskich
#programowanie
Druga sprawa, prawa autorskie są niezbywalne, jeżeli jestem autorem czegoś to nagle nie przestanę. Zakładam, że chodzi Ci o prawa majątkowe
Ja w firmie tylko klikam w komputery i po prostu wydaje mi się, że kwota, jaką firma jest gotowa przeznaczyć na ten cel jest za mała w stosunku do funkcjonalności i
Alternatywnie jeśli nie potrafisz/nie chcesz tego zrobić, to ja prowadziłbym projekt tak: w miesiąc za jakieś grosze wytworzyłbym prototyp (tylko to co opisałeś i to paskudnie na kolanie) a potem go przerabiał/dorabiał rzeczy przy feedbacku na