Wpis z mikrobloga

Ile orientacyjnie kosztowałoby napisanie bezpiecznego systemu webowego dla firmy o następującej funkcjonalności:

1. ewidencja czasu pracy pracowników
A) z rozpisywaniem czasu pracy na projekty
B) generowaniem raportów z czasu pracy
C) rozliczaniem godzin nadliczbowych
D) składaniem wniosków urlopowych i ich ewidencją

2. ewidencja pojazdów, tj.
A) wypożyczanie samochodów przez pracowników
B) zgłaszaniem usterek opiekunowi floty
C) ewidencją przejazdów (ręczną) użycia auta na projekty
D) ewidencją zbliżających się serwisów auta i gaśnicy

3. Ewidencja magazynu, tj.
A) wypożyczanie i zdawanie sprzętu jednorazowego i wielokrotnego użytku
B) rozliczanie sprzętu na projekty (dla środków trwałych użytych w projekcie)
C) generowanie raportów ze stanu magazynowego

Edit.
Dla każdej z akcji ma być generowy mail z informacją dla pracownika w kwestiach czasu pracy, sprzętu lub wypożyczalnia samochodu

Proszę o orientacyjną cenę z:
- przeniesieniem praw autorskich
- bez przeniesienia praw autorskich

#programowanie
  • 8
@linuxuser: Time & materials. Jeśli to zleca szef działu, a druga strona pyta o koszty realizacji, to mamy kumulację amatorstwa. Sytuację bym przyrównał do stawiania własnego serwera pocztowego, albo nawet ostrzej, do pisania własnego webowego klienta chodzącego po własnej domenie i jakimś linuxowym demonie.
@AlekGames: @NiedzielnyMirek: mamy własny system pisany przez jedną osobę, ale raczej nie jest on zbyt bezpieczny. Poszukiwane jest coś, co kosztuje całościowo mniej niż 20k-30k lub w abonamencie myślę że mniej niż 4000zł na rok na ok 150 osób.

Ja w firmie tylko klikam w komputery i po prostu wydaje mi się, że kwota, jaką firma jest gotowa przeznaczyć na ten cel jest za mała w stosunku do funkcjonalności i
@linuxuser: strasznie ogólnie zadanie to pytanie. Jest masa funkcjonalności które chcesz a o których nie napisałeś bo wydają Ci się oczywiste. Byłoby znacznie lepiej jakbyś opisał biznesową potrzebę a nie Twój sposób na jej zaspokojenie.

Alternatywnie jeśli nie potrafisz/nie chcesz tego zrobić, to ja prowadziłbym projekt tak: w miesiąc za jakieś grosze wytworzyłbym prototyp (tylko to co opisałeś i to paskudnie na kolanie) a potem go przerabiał/dorabiał rzeczy przy feedbacku na
@linuxuser: tu sa w zasadzie 3 systemy i kazdy pisany porzadnie to kilka miesiecy do roku na pelnym etacie i to dla wiecej niz 1 osoby (potrzebne testy, jak rowniez konsultacje prawne) na kazdy z nich. Biorac pod uwage zmieniajace sie obecnie prawo dosc czesto (chocby jesli chodzi o rozliczanie czasu pracy), to jednak zwrocilbym sie do firm posiadajacych takie rozwiazania i poproszenie o jakies testowe wersje - sa takie w