Jako że całe życie w mieście. Bałem się przeprowadzki na wieś, bo wszedzie daleko i wiadomo chujnia nie ma co robić. Ale jest co robić, jeszcze jak taka ładna pogoda to nie ma nic lepszego niż siedzenia na własnym podwórku. I tak kręci się życie na wsi. (。◕‿‿◕。) #wies #gownowpis
@lubie_p--o: Ale i tak za wieś zawsze plus. Ja utknąłem na razie w betonowym lesie ale docelowo chcę umierać na wsi, nikt mi nie będzie marudził że sobie Slayera o 23 odpaliłem na pełną p---ę <3
o panie tyle eternitu na raz to jeszcze nie widzialem. Raka od samego patrzenia można dostać.
@rouli: Eternit był kiedyś cięty przez ludzi przy tym się dużo kurzyło a jednak pracowali tak i nie umierali w ciągu paru dniówek.
Myślisz że eternit leżący od 30 lat na dachu wciąż wydziela jakieś cząstki czy wierzysz w jakieś promieniowanie? Eternit porośnięty jeszcze mchem, wyjaśnij proszę jak ma dać komuś raka?
@morti92 @rouli Leżący na dachu eternit jest nie szkodliwy nawet po X latach, natomiast cięcie lub kruszenie go już jest szkodliwe bo wydziela się pyłek. Pracowałem kiedyś na dachach i cały ten pyłek osadzał się wszędzie więc maski to był mus
@lubie_p--o @morti92 Tak na przyszłość. Gdybyście mieli zdejmować eternit na własną rękę to nie polecam. Płaci się wysokie kary jeżeli zrobiło się to samemu, trzeba wynajmować firmy które mają na to zezwolenia lub z urzędu
@rouli: Eternit był kiedyś cięty przez ludzi przy tym się dużo kurzyło a jednak pracowali tak i nie umierali w ciągu paru dniówek.
Myślisz że eternit leżący od 30 lat na dachu wciąż wydziela jakieś cząstki czy wierzysz w jakieś promieniowanie? Eternit porośnięty jeszcze mchem, wyjaśnij proszę jak ma dać komuś raka?
@rouli
Leżący na dachu eternit jest nie szkodliwy nawet po X latach, natomiast cięcie lub kruszenie go już jest szkodliwe bo wydziela się pyłek. Pracowałem kiedyś na dachach i cały ten pyłek osadzał się wszędzie więc maski to był mus
@morti92
Tak na przyszłość. Gdybyście mieli zdejmować eternit na własną rękę to nie polecam. Płaci się wysokie kary jeżeli zrobiło się to samemu, trzeba wynajmować firmy które mają na to zezwolenia lub z urzędu
Komentarz usunięty przez autora