Wpis z mikrobloga

#windows #windows7 #problem Zrobiłem format, zainstowałem Windowsa 7 na swoim PC, potem kolejno sterowniki. Wszystko ładnie pięknie. Biorę się za instalowanie sterowników do karty graficznej ATI Radeon HD 4cośtam, nie pamiętam teraz. Wszystko przebiega spoko, komp oznajmia że potrzebny reset. Resetuje się, system się łąduje, pokazuje się logo Windowsa i ... d--a. Dalej system coś nie ma zamiaru się uruchomić. Macie jakiś pomysł OCB?
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@enzojabol: Sprawdź stan dysku jakimś SMART monitorem, a potem, w razie potrzeby, wyeliminuj bad sectory, wyczysc dysk do zera i zainstaluj jeszcze raz. Oczywiście to nie musi być przyczyna, ale kiedy ja miałem podobne problemy, to zawsze wynikały one z awarii dysku twardego.
  • Odpowiedz
@Dziecko_Kiciocha: No właśnie tego nie chciał pobrać bo w ogóle nie widział karty jako niezidentyfikowanego urządzenia. Po zainstalowaniu sterownika widać, że sobie o niej przypomniał jakby...

@zweipack: Ale jesteś świadom, że instalowałem te sterowniki 5 minut po formacie dysku twardego więc za bardzo nie ma co tam czyścić...

@EmmetBrown: Dokładnie
  • Odpowiedz
@EmmetBrown: @enzojabol: Ok, przyznam się, nie znam się na Windowsie. Miałem z systemami od MS od kontakt kilka, kilkanaście razy w życiu i tylko przelotny, więc jakbym Was posadził przed Linuksowym terminalem to pewnie byście się czuli tak samo jak ja przed Windowsem :P
  • Odpowiedz
@enzojabol: Format nic nie da, jeśli na dysku są bad sectory, które się rozszerzają. Sprawdź po prostu dysk, żeby wyeliminować taką ewentualność albo nie. Jak tam chcesz.
  • Odpowiedz