Też tak macie, że gry już was tak nie bawią jak kiedyś? Teraz gry mają naprawdę ładną i dopracowaną grafikę, ale tak poza tym to nudzą mnie już po godzinie grania (jak nie szybciej). Jakie gry w minionej dekadzie zrobiły na Tobie wrażenie?
Na mnie to szczerze mówiąc to tylko Minecraft. Tak nowatorskiego pomysłu na rozgrywkę nie miała żadna gra wcześniej, zresztą do dzisiaj chyba nie ma gry z taką swobodą.
Poza tym jedyną grą, która naprawdę potrafi mnie wciągnąć jest seria Civilization. Niestety szóstka, poza oczywiście ładną grafiką, jest dla mnie zbyt łatwa, nawet na poziomie deity, więc pozostaje mi tylko 4 i 5 (z jakimś modem do AI).
@Cybher1: Jakbym dostawał złotówkę jak widzę taki wpis na mirkro, to bym był już bogatym człowiekiem. Nie milionerem, ale nie musiałbym się martwić o to...
A co do Ciebie: jesteś stary. I masz syndrom obejrzenia 300 seriali czy przesłuchania 1000 płyt muzycznych, czyli po prostu wypaliłeś się. Jedynych to dotyka, innych nie. Co mogę Ci poradzić? Szukaj indyków albo innych ciekawych rozwiązań? Albo graj w to co lubisz z poprzednich
@Cybher1 Nom też tak mam, dlatego przerzuciłem się na gry multiplayer. Zacząłem grać w lige legend jakoś rok temu, przedtem mnie namawiali znajomi i żałuję że tak późno zacząłem. Społeczność to wiadomo zwierzęta, ale jak się przymknie na nich oko to fajnie spędzony czas
@Raciatek: w stare gierki, takie z lat 90 lubię grać najbardziej, szczególnie przygodówki. Ale masz rację, po obejrzeniu wszystkich najlepszych filmów, odsłuchaniu muzyki i graniu w gry, człowiek się wypala i nic na nim już nie robi takiego wrażenia jak za dzieciaka. Polecisz jakieś ciekawe indyki?
@Cybher1: Ja jakiś stary nie jestem (lvl 24 here, gram od 6 roku życia), ale zauważyłem, że z wiekiem bardziej w grach poszukuje głębokiej mechaniki i grywalności niż grafiki. Dlatego ostatnimi czasy gram prawie wyłącznie w indyki. Szczególnie uwielbiam Rougelity pokroju FTL / Into the breach / Dead cells
@kozikowa2: dokładnie, grafika cieszy oko, ale na dłuższą metę nie zastąpi ciekawej mechaniki. Zawsze lubiłem gry ekonomiczne typu Transport Tycoon, czy Anno 1602 i odkrywać jak działa właśnie mechanika. Dobrze by było, żeby gra stawiała wyzwanie graczowi, bo zauważyłem, że teraz gry robi się tak, żeby tylko gracz nie przegrał, a ja właśnie lubię jak gra jest trudna i trzeba ćwiczyć skilla
@Cybher1: Gry AAA mają wielki budżet, więc żeby go nie wtopić nikt nie ryzykuje nowatorskich rozwiązań. Lepiej zrobić kolejnego assasina albo far craja, odgrzewany kotlet z nudnym i powtarzalnym gameplayem. Gry mają super grafikę, filmy super efekty specjalne, ale to nie zapewnia powiewu świeżości. Szukaj gier z ciekawym, interesującym cię gameplayem.
Jakie gry w minionej dekadzie zrobiły na Tobie wrażenie?
Na przykład seria Dark souls. Teraz jest moda, żeby gry
Jakie gry w minionej dekadzie zrobiły na Tobie wrażenie?
Factorio (niewielu devów kocha swoje dzieło jak Wube i to czuć), Portal 2, Mirror's Edge obie części, Warframe (ale to musiałem mieć jakiś specyficzny okres w swoim życiu że 1000h przy tym spędziłem, bo dzisiaj ani połowy tego czasu bym nie poświęcił)
@Cybher1: przodówki w tych czasach może nie są jakoś szczególnie wspierane, ale polecam Ci z takiego klasycznego Bulb Boya ;) Jeśli cenisz klimat, powinno spodobać Ci się Zniknięcie Ethana Cartera lub Firewatch, a na pewno (zapisz to sobie, najlepiej markerem na czole) masz do ogrania Return of Obra Dinn. Jeśli szukasz czegoś szybszego, bardziej do n-----------a: strzałem w 10 będzie Crytph of necrodancer lub Childrens of Morta. Z taki super
#powodz #polska #beka #heheszki Wyobrazcie sobie, ze w tym chlewie obsranym gownie. Straz ma jeszcze takie wozy xD. Brakuje jeszcze koni a z tyłu sprzęt strazacki
Na mnie to szczerze mówiąc to tylko Minecraft. Tak nowatorskiego pomysłu na rozgrywkę nie miała żadna gra wcześniej, zresztą do dzisiaj chyba nie ma gry z taką swobodą.
Poza tym jedyną grą, która naprawdę potrafi mnie wciągnąć jest seria Civilization. Niestety szóstka, poza oczywiście ładną grafiką, jest dla mnie zbyt łatwa, nawet na poziomie deity, więc pozostaje mi tylko 4 i 5 (z jakimś modem do AI).
#gry #minecraft #civilization
A co do Ciebie: jesteś stary. I masz syndrom obejrzenia 300 seriali czy przesłuchania 1000 płyt muzycznych, czyli po prostu wypaliłeś się. Jedynych to dotyka, innych nie. Co mogę Ci poradzić? Szukaj indyków albo innych ciekawych rozwiązań? Albo graj w to co lubisz z poprzednich
@Cybher1: wiele gier miało, ale minecraft jest pewnie najbardziej grywalną i przystępną pod tym względem
Nom też tak mam, dlatego przerzuciłem się na gry multiplayer. Zacząłem grać w lige legend jakoś rok temu, przedtem mnie namawiali znajomi i żałuję że tak późno zacząłem. Społeczność to wiadomo zwierzęta, ale jak się przymknie na nich oko to fajnie spędzony czas
Na przykład seria Dark souls. Teraz jest moda, żeby gry
Factorio (niewielu devów kocha swoje dzieło jak Wube i to czuć), Portal 2, Mirror's Edge obie części, Warframe (ale to musiałem mieć jakiś specyficzny okres w swoim życiu że 1000h przy tym spędziłem, bo dzisiaj ani połowy tego czasu bym nie poświęcił)
1. Minecraft
2. Rimworld
3. EU4
4. 7 Days to Die (taki Minecraft, ale dla mnie lepszy :P)