Wpis z mikrobloga

@Bordomir: No ale ja nie gotuję tego w wodzie. Ściślej rzecz ujmując rozpuszczam masło, wrzucam pokrojone pieczarki, dolewam wodę tylko na dno, żeby nie przywarły i duszę pod przykryciem, aż cała woda (zawarta w pieczarkach) odparuje. Chyba stąd wynikło nieporozumienie. Nie zalewam ich całych wodą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@ActiZ jak się króciutko gotuje? I jaki to ma sens kulinarny? Jest sens krótko podsmażyć - zamyka to zewnętrzną warstwę jedzenia, niejako zachowuje smak wewnątrz, ale po co króciutko gotować coś, co można nawet bez smażenia wrzucić do piekarnika? A najlepiej jest podsmażyć z cebulką na złoto.

I najważniejsze - pieczarek się nie tłoczy. Wrzuca się je partiami, tak żeby woda odparowywała, a pieczarki się złociły, a nie czerniały.

@dziczyznaa a to