@Bordomir: No ale ja nie gotuję tego w wodzie. Ściślej rzecz ujmując rozpuszczam masło, wrzucam pokrojone pieczarki, dolewam wodę tylko na dno, żeby nie przywarły i duszę pod przykryciem, aż cała woda (zawarta w pieczarkach) odparuje. Chyba stąd wynikło nieporozumienie. Nie zalewam ich całych wodą ( ͡°͜ʖ͡°)
@dziczyznaa: Jak ta woda ma odparować, skoro dusisz pod przykryciem? Właśnie po to się przykrywa, żeby nie odparowała. A dodawać wody do pieczarek nie trzeba, bo swojej mają wystarczająco, jak wrzucisz pieczarki na masło i od razu je posolisz to w kilka chwil puszczą wodę.
@ActiZ: Ja polecam swoje: Bagieta, masło, ketchup, tarkowana kiełbasa (podwawelska), Papryka, tarkowany ser i do piekarnika. Polecam, na studiach to w akademiku szły jak świeże... Bułeczki
@ActiZ jak się króciutko gotuje? I jaki to ma sens kulinarny? Jest sens krótko podsmażyć - zamyka to zewnętrzną warstwę jedzenia, niejako zachowuje smak wewnątrz, ale po co króciutko gotować coś, co można nawet bez smażenia wrzucić do piekarnika? A najlepiej jest podsmażyć z cebulką na złoto.
I najważniejsze - pieczarek się nie tłoczy. Wrzuca się je partiami, tak żeby woda odparowywała, a pieczarki się złociły, a nie czerniały.
#gotujzwykopem
...nie gotowanie
Bagieta, masło, ketchup, tarkowana kiełbasa (podwawelska), Papryka, tarkowany ser i do piekarnika. Polecam, na studiach to w akademiku szły jak świeże... Bułeczki
I najważniejsze - pieczarek się nie tłoczy. Wrzuca się je partiami, tak żeby woda odparowywała, a pieczarki się złociły, a nie czerniały.
@dziczyznaa a to