Wpis z mikrobloga

Sytuacja na polskim rynku makaroniarskim jest dramatyczna- panikarze wykupują wszystko co się nie rusza, tzn makaron na półkach. Penne z dobra podstawowego stało się elementem spekulacyjnym – jego dostępność spada w nieskończoność a młodych preppersów którzy potrzebują robić zapasy nie stać na własne 4 konserwy, przez co kupują makaron na rynku wtórnym po zawyżonych cenach. Ceny świderków w Krakowie, Warszawie, Wrocławiu i Trójmieście tak poszybowały, że aby kupić opakowanie dla rodziny trzeba być milionerem.

PIS z tym nic nie robi ale My - towarzystwo Spaghetti Dla Wszystkich (SdW) postulujemy następujące zmiany:

1. Wprowadzenie podatku pastastralnego (0% dla pierwszego, 5% dla drugiego, 100% dla trzeciego posiadanego kilograma makaronu) - ma to na celu utemperowanie kasty januszy spiżarniuszy posiadających kilkanaście półek na czarną godzinę
2. Zakaz przegotowywania makaronu al dente dla Polaków - powinni oni jeść kluski które zostały stworzone do tego celu
3. Podwyższenie wartości odżywczych w sucharach do poziomu gwarantującego zysk kaloryczny lepszy niż lasagne - nie może być tak że janusz woli kupić karton makaronu zamiast trzymać panzerwafle na chacie
4. Koniec z dziedziczeniem książek kucharskich - każdy powinien sam zapracować na własne przepisy, nie może być tak że jeden dostaje trzystuletnie przepisy za darmo od rodziny przez co jego sytuacja jest lepsza od specjalisty zarabiającego 10 tyś na rękę.

#pdk #pasta #koronawirus #heheszki
Pobierz
źródło: comment_158315914465hhMfOOXgbN5UDiRh7qX2.jpg
  • 2