Wpis z mikrobloga

Czy ktoś może polecić jakiś warsztat na śląsku, który podjąłby się dostrojenia wolnossącego silnika w Subaru?
Z góry mówię, że 4Turbo i Klinika Subaru odpadają.

#slask #mechanikasamochodowa #subaru
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Da_R_ecky: No ale ktoś chyba takie rzeczy robi, nie? Nie powiesz mi, że na Śląsku nie ma jednego warsztatu który się tego nie podejmie?
  • Odpowiedz
@Ciasto_hirol: @Da_R_ecky: Jak bym nie wymieniał wcześniej świec i nie robił luzów na zaworach to bym tutaj nie pisał. Jak dla was gasnący silnik jest grą nie wartą świeczki, to ja jednak podziękuję za takie porady.
  • Odpowiedz
@Ciasto_hirol: Widzę, że sobie piszesz tak żeby tylko popisać a nie pomóc. Nazwij moje pytanie jak tylko chcesz, naprawa, wymiana, dostrojenie, czarowanie, magia. Mniejsza o nomenklaturę. Jak nie chcesz pomóc, to nie odpowiadaj. Proste pytanie - czy polecasz jakiś warsztat do naprawy Subaru?
  • Odpowiedz
@Da_R_ecky: Inaczej zadam pytanie, bo widzę że "fachowcy" zaczynają drążyć i zamiast pomóc to filozofujecie. Czy znacie na śląsku jakiś godny polecenie warsztat Subaru?
  • Odpowiedz
@MuzG: no napisałem wyżej, ja byłem ostatnio w ATS Mikołów, możesz tam spróbować - zajmują się tylko Subaru. A polecać to można tylko Carfita w Nowym Sączu i MTS Dzierżoniów
  • Odpowiedz
@MuzG skąd mam wiedzieć, jedynym Subaru jakim jeździłem był WRX od @Da_R_ecky xD weź czytaj ze zrozumieniem i zacznij od porządnej diagnostyki komputerowej.

@Da_R_ecky w mojej Alfie bez dachu. Silnik już dawno wyważony, ale nowy sezon i nowe wyzwania czekają.
  • Odpowiedz
@Ciasto_hirol: Więc po raz kolejny zadam pytanie - jaki polecasz warsztat do diagnostyki komputerowej Subaru? Otrzymam od Ciebie taką odpowiedź, czy nadal będziesz mnie łapał za słówka, byleby tylko nie pomóc?
  • Odpowiedz
@Da_R_ecky jak pisałem w podlubanym i wyważonym Busso na elektronicznej przepustnicy można całkiem sporo ugrać w górnym zakresie. Tylko mam tam zabytkowy sterownik i nie jest to robota dla pierwszych lepszych podkręcaczy turbodiesli. Głupia podmiana ECU na taki z mniejszej pojemności daje ponad 15KM w seryjnym silniku.

@MuzG pytałeś o strojnie wolnossących silników na Śląsku to odpowiadam w temacie ( ͡~ ͜ʖ ͡°) nie mam pojęcia
  • Odpowiedz