Wpis z mikrobloga

@alex-fortune: Ryzykujesz kapitał, nic więcej. Dlatego mówię że najgorzej wystartować, jak podwoisz konto (przy dużej zmienności zajmie ci to kilkanaście dni) to ryzykujesz już tylko zarobkiem, później już jak kto lubi. Ale... Jak masz milion ładuj w ETF, jak masz dziesięć tysięcy a chcesz milion to na ETF zabraknie życia, na FX do zrobienia w dwa miesiące (robacz runy na TJS). Nic innego nie da ci takich możliwości jak FX
  • Odpowiedz
@tank_driver: No, ryzykujesz kapitał, przy 5% spadku cały kapitał ;) nie wiem jak dla Ciebie, ale dla mnie nie jest to akceptowalne ryzyko.

"Ogarnianie" to mit - statystyka wyraźnie pokazuje, że próba "timeowania marketu" to czysta loteria :_) także jak ktoś lubi h----d ( lub wydaje mu się, że jest mądrzejszy niż naprawdę jest ) to może, przy odrobinie farta nawet wyjdzie. ;)
  • Odpowiedz
@alex-fortune: Cała zabawa polega na ograniczeniu loterii i to ogarnia te 5% OC wychodzi z zyskiem. U europejskich brokerów masz margin call i zamknięcie auto przy 50% depo, dlatego pisałem że najtrudniej wystartować i je podwoić, potem jest już z górki. Automat nie bierze pod uwagę weekendów więc jakieś ryzyko zostaje ale i tu można się wycofać za wczasu.
  • Odpowiedz