Wpis z mikrobloga

@dedik: a skoro ona dostała tą nagrodę w Szwecji to nie tam powinna zapłacić podatek? Jeśli ktoś pracuje w np. w UK to chyba tam płaci podatek a nie w Polsce?
  • Odpowiedz
@Gawith90: Jak to jest, że mimo jakiejś tam marnej kwoty wolnej od podatku, opłacania przeze mnie przez cały rok podatków, i tak muszę na koniec przy rozliczeniu PIT dopłacać kasę? (w tym roku 70 zł)
  • Odpowiedz
@piczu:

podatek od nagrody – co do zasady – pobrać powinien podmiot, który wypłaca nagrodę. – Trudno jednak oczekiwać, by Akademia Szwedzka, przyznająca literacką nagrodę Nobla miała rozliczać podatek. Warto podkreślić, że z umowy o unikaniu podwójnego opodatkowania zawartej między Polską a Szwecją wynika, że dochody z nagrody powinny być opodatkowane w Polsce. Jeśli podatek nie zostanie pobrany w Szwecji, trzeba będzie go rozliczyć w Polsce.
  • Odpowiedz
@levusek1992 żeby odpowiedzieć na to pytanie trzeba by sprawdzić dokładnie pit od pracodawcy. Stawiam bym na słabe rozliczenie przez pracodawcę. Mój np. uwzględnia ulgę i przekazuje mi 1/12 co miesiąc przez co mam do rozliczenia +/- 2zł. Może nie jest to jakie proste by trafić albo np. ty nie odliczasz czegoś co pracodawca już tak. Coś jak podwyższone koszty przez zamieszkanie z dala od miejsca pracy etc.
Ale tego co wcześniej
  • Odpowiedz
  • 8
@Sabuch9188 ale Ty jesteś jednak głupi gościu, nie masz żadnych argumentów i wyzywasz ludzi od niepełnosprawnych. tacy jak Ty Polsce szkodzą najbardziej i bardzo żałuję, że muszę dzielić z Tobą powietrze, którym oddychamy

beka z ciebie.
  • Odpowiedz
@Shishu: Ja nie mam argumentów? Twoje za to są ekstra! No i jakie argumenty przedstawili moi "rozmówcy" poza pisaniem, że hur durrr w Polsce to zabijali żydów itp (no nie ma co, argument poparty wieloma faktami)? Przedstaw je, chętnie przeczytam, bo na razie tylko napisałeś, że jestem głupi (najczęściej piszą tak osoby, które same siebie uważają za głupca i chcą się w ten sposób dowartościować) ponieważ jak mniemam nie podzielasz
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@dedik: Pragnę przypomnieć, że Pani Szymborska też nie odprowadziła podatku. Też pluła na Polskę i się to opłaciło? xD
Co za durna dyskusja pod durnowatym baitem.
  • Odpowiedz
  • 1
@Sabuch9188 bracie, nie rozmawiam z idiotami i to jeszcze pomylonymi. udaj się do psychiatry jak masz jakieś omamy, bo ja pod żadnym tagiem przegryw sie nigdy nie udzielałem xD jedyny tag to mój #sziszucontent, a ludzie plusuja bo mają Cie za głąba

• Odpowiedz
@Shishu: Dwa, nie potrafiłeś nawet odpowiedzieć na mój normalny wpis, dopiero jak cie drugi raz wywołałem to wysrałeś kolejny wpis (w którym notabene kolejny raz mnie obrażasz) zasłaniający się "kumplami" XD, ponownie nie przedstawiając żadnych argumentów, ba! Nie dość, ze sam nie potrafisz podać argumentów to jeszcze kłamiesz, ze inni to zrobili, nie nie zrobili, bo nawet nie możesz ich zacytować. I ty mnie śmiesz nazywać głupcem i zerem? Co
  • Odpowiedz