Wpis z mikrobloga

Jest pierwszy potwierdzony przypadek #koronawirus w Polsce - pacjentka przebywa w szpitalu w Łodzi.
https://polskatimes.pl/koronawirus-w-polsce-pierwszy-potwierdzony-przypadek-w-lodzi-kobieta-miesiac-spedzila-w-tajlandii-270220/ar/c14-14819572
To samo pisałam przedwczoraj - załączam screen.

@Potezny_Baobabun @Jurigag @SeriousDude @eiaculatiopraecox @MartinoBlankuleto - odszczekujcie teraz swoje drwiny
kociooka - Jest pierwszy potwierdzony przypadek #koronawirus w Polsce - pacjentka prz...

źródło: comment_1582811675EEk7YzF30odYsS02xpU0hF.jpg

Pobierz
  • 23
  • Odpowiedz
@kociooka: weź ty usuń konto albo doczytaj co wrzucasz:
zbadane zostały 3 geny na obecność wirusa, z czego 1 wyszedł pozytywnie, a 2 negatywnie. W tej chwili próbki są w drodze do Warszawy, gdzie wynik zostanie ostatecznie potwierdzony.

Wynik kolejnego testu, któremu została poddana 25-latka, będzie znany za 3 dni.
  • Odpowiedz
@kociooka: źródło źródła "Materiał oryginalny: Koronawirus w Polsce. Pierwszy potwierdzony przypadek w Łodzi. Kobieta miesiąc spędziła w Tajlandii 27.02.20 - Express Ilustrowany"
polskatimes -> polska press -> expresilustrowany... czyli powielili na swoich stronach jeden i ten sam artykuł.
Jeśli prawda ¯\_(ツ)_/¯ niech i tak będzie
  • Odpowiedz
@Jurigag: LOL wierzycie w rządową propagandę?
Nie widzicie nic podejrzanego w tym, że od kilku dni krążą pogłoski o chorej osobie z Łodzi i akurat pierwszy przypadek ma być właśnie w Łodzi?

A Ministerstwo gra na czas. Cytat z artykułu:
"Próbki pobrane od łodzianki były i są badane w Państwowym Zakładzie Higieny w Warszawie. Wynik kolejnego testu, któremu została poddana 25-latka, będzie znany za 3 dni."

Czyli po prostu pierwsza próbka
  • Odpowiedz
@kociooka: tak, bo tak samo jak wiele razy może wyjść wynik fałszywie, tak samo wiele razy może wyjść wynik pozytywnie, dlatego trzeba upewnić się kilka razy

przestań siać panikę, nie to się w obecnych czasach takich informacji zachować w rządzie w obrębach ministerstwa i taka jest prawda, jeśli rzeczywiście byłaby to sprawdzona informacja - to byłaby ona już wszędzie, a jest tylko na jakiejś gównostronie
  • Odpowiedz
  • 0
@VrubeL raczej nie jestem z foliarzy i gleboko gdzieś mam tego wirusa, ale wynik za 3 dni czyli w niedzielę nie brzmi podejrzanie ?
  • Odpowiedz
ale wynik za 3 dni czyli w niedzielę nie brzmi podejrzanie ?

@Gohji: kompletnie sie nie znam na tych testach. Z tego co tu wyczytałem to japończycy maja w pół godziny a my wysyłalismy wcześniej do francji i tam też trwało to 3 dni plus transport.
Nie rozumiem jaki rząd miałby mieć interes do ukrywania takich informacji? Może wytłumaczysz? Może byc nawet nabardziej spiskowo chciałbym poznać tok.
  • Odpowiedz
  • 0
@VrubeL tzn nie jestem spiskowy tylko czytam różne, skrajne rzeczy i staram sobie wyciągnąć z nich coś sensownego.

Teoria jest taka że ogłoszą w niedzielę pacjenta zero bo boją się ogólnej paniki i wykupowania sklepów, którą moze zacząć siać społeczeństwo w pierwszej chwili zanim usiądzie na dupce i się zastanowi
  • Odpowiedz
@kociooka: dajesz się dziecioku ponieść fantazji. Szczekać to możesz gdy rodzice wrócą z zakupów mając coś słodkiego ʕʔ

Gwarantuje Ci że prędzej w Lotto wygrasz dziś bez puszczania kuponu niż w Łodzi potwierdzą w 100% zachorowanie.

Bierz przykład z Bałut, kup flaszkę i się dezynfekuj
  • Odpowiedz
Teoria jest taka

@Gohji: Też tak sądzę i moim zdaniem bardzo dobrze robią. Taka panika na bank będzie bo jesteśmy debilami w większości i dlatego starają się do niej przygotować. Fakty są takie, że ten wirus będzie u nas na 100% i nie rozumiem różnicy czy dziś czy pojutrze.
  • Odpowiedz
  • 0
@VrubeL no może ma to sens, nawet jak nie jestem zwolennikiem władzy to nawet słuchając chwilke TVN24 wczoraj słyszałem że normalnie i prezydent i ten minster zdrowia powiedzieli że to że będzie to u nas to kwestia dni
  • Odpowiedz