Wpis z mikrobloga

W tych miejscach na żółto wirus może już grasować, są to miejsca z oficjalnymi podejrzeniami i czekaniem na wyniki badań.
Tak mnie olśniło, że od opinii publicznej, czy Polska się dobrze przygotuje na wirusa, czy da dupy, będzie zależeć w dużej mierze wynik wyborów prezydenckich.
źródło: https://maphub.net/Fuuuuuuu/map
#koronawirus #2019ncov #wybory #duda
snierzyn - W tych miejscach na żółto wirus może już grasować, są to miejsca z oficjal...

źródło: comment_1582650436FA52VrLjIlxXwqEEdxnq4p.jpg

Pobierz
  • 19
@BolekLolek3:

kiedy maja byc te wyniki badan?

To już zależy od tych placówek, jak są przygotowane. Jeszcze tydzień temu próbki były przesyłane do laboratorium w Berlinie, teraz minister zdrowia powiedział wczoraj na konferencji, że są dwa ośrodki badań gotowe w Polsce i szykują kolejne. Pewnie mają tam małe urwanie głowy.
przecież teraz praktycznie w każdym województwie czekają na wyniki badań. A gdzie Koszalina na tej mapie gdzie 2 osoby są w izolatce?

@asd23434asd: Ja tylko podałem źródło, w info mapy jest, że dane są aktualizowane co kilka godzin.
I niby co do tego mają wybory marionetki prezydenckiej, UWAGA, w maju?

@alphabeta: To, że Polacy w dużej mierze nie myślą logicznie. Nie mówię tu o apokalipsie, ale wystarczy, że będą duże kolejki do szpitali przez tą całą sytuację i utrze się powiedzenie, że to wina PiS, a prezydent nie poradził sobie z sytuacją (co ogólnie jest głupie, ale tak właśnie ludzie myślą).
@snierzyn: Sformułuj jeszcze raz myśl, bo zupełnie nic z tego nie wynika. Jaki znowu prezydent? Długopis własnoręcznie ma walczyć z wirusem? Za opanowanie sytuacji odpowiedzialne są sprawne procedury i służby a nie jakiś politykier.
@alphabeta: No właśnie.. A kto głosuje na obecnego prezydenta? Duża część to osoby starsze lub słabo wykształcone, które są podatne na hasła wyborcze i slogany. Oni mówią, że PO rozkradało Polskę. Jak im powiesz, ze PiS też kradnie, to odpowiedzą, że PO kradło bardziej. I nie ma żadnej dyskusji. Tak samo, że Tusk powinien siedzieć. Zapytasz dlaczego, to nie wiedzą, albo powiedzą, że kradł.
Ci ludzie się nie zastanawiają, że prezydent
@snierzyn: jeśli na aktualnie pięknie rozwijającą się sezonową grypę i grypopodobne nałoży się jeszcze corona, to ja podziękuję. Trzeci tydzień robię za chorych, notorycznie brakuje około 15 ze stu osób. Jak dopadnie jakąś klasę, to w ciągu tygodnia redukuje stan do 50-60%. Nie wiem, czy lekarze źle diagnozują, czy rodzice tacy mądrzy, ale całkiem spora grupa wraca po dwóch dniach, żeby się po kolejnych dwóch znowu rozłożyć. Rekordzista jak wańka wstańka