Wpis z mikrobloga

Pytanko. Oczywiście pytam o sytuacje w Polsce
#koronawirus #preppers #2019ncov #chiny #covid19 #ankieta

Kiedy ruszasz do sklepu zrobić zapasy?

• Już zrobiłem 24.1% (78)
  • Gdy ogłoszą pierwszy przypadek w Polsce 13.6% (44)
  • Gdy liczby zachorowań gwałtownie wzrosną 7.7% (25)
  • Gdy gdzieś w kraju ogłoszą kwarantannę 13.6% (44)
  • Gdy umrze osoba >50 4.0% (13)
  • Gdy umrze młoda <50 5.9% (19)
  • Nie mam zamiaru robić zapasów. 31.2% (101)

Oddanych głosów: 324

• 11
@Renifer60: Zgadzam się z Tobą w istotnej części. Najprawdopodobniej do niczego nie dojdzie. Natomiast nie takie jest pytanie w tej ankiecie - tylko, jeśli już do tego nieprawdopodobnego scenariusza dojdzie, co zrobicie?
@GaiusBaltar: no tak i od razu zerwana zostanie łączność z dnia na dzień i wprowadzą stan wojenny, bo kilka osób się zaraziło XD Zawsze jakoś będzie i pisze to osoba dla której koronawirus byłby śmiertelny.

Mieszkam we wsi więc tym bardziej mam większe szanse na przeżycie i coś się wymyśli. Co? Mam być zabezpieczony na wszystkie możliwe zagrożenia? Dopiero co wojna z Rosją miała wybuchnąć XD
@Renifer60: Na wojnę z Rosją niespecjalnie masz się jak przygotować.

Natomiast trzymanie w domu paru dodatkowych kilogramów ryżu, makaronu, konserw, czy leków przeciwgorączkowych (które wszystkie mają parę lat przydatności do spożycia) nie wydaje mi się jakimś specjalnym problemem. Większość tych, którzy tak robią nie zakłada, że sklepy upadną i pozamykają nas w mieszkaniach. Po prostu, jeśli faktycznie będzie sporo zarażeń i kwarantanna w mieście, to lepiej będzie ciągnąć korzystając z zapasów,