Wpis z mikrobloga

@Rzok ja kupilem w aptece jakies guwno na kurzajki i po tygodniu juz nie bylo jej praktycznie widac.. lek w formie plynu do nakladania pędzelkiem (to bylo jakies 12 lat temu takze nie pamietam nazwy) idz do apteki cos ci pewnie da po c--j masz tracic prawie 200zl
  • Odpowiedz
Ja jak miałam, to wypaliłam igłę nad kuchenką, dezynfekcja, wyrwałam ją z korzeniami. Ranę zdezynfekowałam, jak się zasklepiła to jaskółcze ziele. Miałam na stopie na samym środku. Mam teraz tylko malutką bliznę w tym miejscu.
  • Odpowiedz
@Rzok: Polecam oszczedzić kasę i wyleczyć je czosnkiem i plastrami.

Miałem kilka lat temu prawdziwą plagę na stopie po basenie. Wyleczyłem czosnkiem i już nie wróciło.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Rzok: Jaskółcze ziele na łeb wali wszystkie specyfiki i wymrażania. Ale to mi bardziej wygląda na brodawkę basenową niż na kurzajke.
  • Odpowiedz
@Rzok: Miałem to samo , wyleczyłem sie takim sposobem, skórkę z cytryny umieść w szklance z octem, następnie tą skórkę nałóż w to miejsce , najlepiej na noc , 2 -3 razy tak zrobiłem i sam nie wiem kiedy to znikło.
  • Odpowiedz
@ZnienawidziszMnie @Rzok: Vericaust na receptę jest z tego co pamiętam + jakaś tłusta maść żeby osłonić okoliczne miejsca. Tylko przeczytaj baardzo dokładnie ulotkę bo krzywdę możesz sobie zrobić. A to wymrażanie jest w *%uj bolesne i - szczególnie na gróbej skórze - mało skuteczne. Będziesz musiał 2 albo 3 razy robić.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Rzok: miałem jakieś g---o to wymrażania tydzień po tygodniu wracało. Też na stopie w końcu wyciąłem to scyzorykiem i od kilku lat spokój.
  • Odpowiedz
@Rzok: To ja nic nie czułem w obrębie tego i wyciąłem to normalnie nożem XD Dawno temu, ale no dość grubej warstwy skóry nie miałem, ale zarosło za tydzień może i nie miałem więcej problemu xd
  • Odpowiedz
@Rzok: @Rzok: miałem jedną na dłoni rozmiaru główki od zapałki,to rozgrzałem imbusa 4 i przypaliłem podziałało,zamrażacz z apteki nie pomógł,ale może mają lepszy sprzęt w końcu chodzi w obu metodach o uszkodzenie termiczne tkanki
  • Odpowiedz