Wpis z mikrobloga

@megana_: To żyworódka. Ją do wiosny w okresie wegetacji dość mocno skręca i wykręca. Normalnie zwijanie w rulonik u innych roślin oznacza, że brakuje wody. Dostanie więcej słońca, wznowi wzrost to powinna zacząć wyglądać normalnie.
  • Odpowiedz
@megana_: Oberwij i żyj dalej. Moje mają bardziej gęste pióropusze i co jakiś czas przejeżdżam palcami, żeby suche wyłapać i wyrzucić. Jak zauważysz, że na parapecie łapią plamy, to zapewne będą poparzenia. Możesz ją wtedy dać dalej od słońca. No, ale nawet to nim im na dobrą sprawę nic nie zrobi :D
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@magnes125 uszanowanko, mam fikusa benjamina, jeat bardzo duzy, dostalam go w prezencie niedawno i teraz traci bardzo duzo lisci :( to dlatego, ze jeat w nowym miejscu? Podlewam go umiarkowanie
  • Odpowiedz
@megana_: Jeny, olśniło mi, że miałam Ci odpisać jak zrobię zdjęcie swojego fikusa, którego już nie ma bo straciłam do niego cierpliwość właśnie przez gubienie liści. Generalnie one tak reagują na zmianę miejsca. Nie wszystkie, ale zdarza im się to często. Daj mu więcej słońca, ale też nie bezpośrednio. Zraszaj i przycinaj suche gałązki :)
  • Odpowiedz