Wpis z mikrobloga

W sumie w ramach fair play, niech merc da projekt DAS do użytku wszystkim. Skoro DRS jest ogólnie dostępny a DAS jest częścią która można kupić od merca. Jeśli ten system faktycznie ma coś dawać to może przynajmniej środek dogonił by chociaż trochę top i było by ciekawiej. Tym bardziej jeśli regulacje na 2021 mają ograniczać częściowo budżety.
#f1
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Zielczan: Jeśli tworzą system który odstawi konkurencję lata świetlne za nimi to nie widzę sensu rywalizacji. Zakładając że jest to skuteczne. Dlatego zamiast tworzyć system który zostanie zawieszony można by go po prostu stosować w każdym bolidzie. Zwiększyć szanse na faktyczną rywalizację. Z punktu widzenia widowiska wolał bym bardziej wyrównana walkę niż kosmiczne odjazdy topu.
  • Odpowiedz
@Cojarobiezzyciem: No ale gdzie masz szanse na wyrównaną walkę, jeśli każdy bolid będzie miał modyfikację? To tak jakby nie miał żaden, jakiekolwiek plusy systemu zostaną dodane każdemu i nic się nei zmieni. Załóżmy, że Mercedes wymyślił DRS, no ale zgodnie z Twoim twierdzeniem dali je każdemu. No i co, każdy ma DRS teraz i widzisz jakieś zmiany w stawce? To już naprawdę lepiej jakby dali te 20 bolidów każdemu, identycznych
  • Odpowiedz
@Zielczan ale ja to wszystko rozumiem. Mówię tylko że modyfikacja która teoretycznie jest w stanie odstawić rywali lata za ciebie odbiera trochę z przyjemności. Dlatego nie dziwie się iż zostanie zbanowana. To moje czcze gadanie bo logicznym jest iż merc nie podzieli się technologia. Co najwyżej by ją sprzedał. A koniec końców chodzi o to by wygrać i żeby hajs się zgadzal. To że ludzie mają dość braku rywalizacji mercedes ma
  • Odpowiedz
@Cojarobiezzyciem: Liczyłem, że RBR będzie miało coś fajnego, ale ileś postów niżej jest porówanie symulacji wyścigu Maxa i Lewisa i nic z tego. Dlatego mam cichą nadzieję, że Bottas zrobi Rosberga, jak nie teraz to już może nie mieć okazji na mistrza.
  • Odpowiedz