Wpis z mikrobloga

• 1799
"Mam piątkę dzieci, gdyby nie 500+ to moja córka by nie studiowała"
To po co tyle tych dzieci narobiłeś jak cię k---a nie stać na to, żeby jedno dziecko na studia wysłać?
#tvpis
  • 39
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@maseczjuset Widzę na rzeczową dyskusję nie mam co liczyć skoro już nie potrafisz znaleźć odpowiedzi i używasz argumentu ad personam. Idąc tą logiką to faktycznie nie ma nic darmowego, a rzeczy są "darmowe". Pytam, bo nie wiem i myślałem, że faktycznie są opłaty za uczelnie publiczne.
  • Odpowiedz
Wpisowe 85 zł i legitymacja 17 zł, a potem dyplom 60 zł. Tyle mnie kosztowały studia 1 stopnia. Tylko, ze znaczna większość studentów jest jednak przyjezdna, wiec o ile przez głupie progi nie uda się komuś dostać miejsca w akademiku to takiej wielodzietnej rodzinie dochodzi koszt utrzymania drugiego mieszkania/pokoju+ dojazdy i wyżywienie, a to już może komuś dostatecznie portfel obciążyć. Wierzcie lub nie, ale są rodziny, które 500+ wydają na coś inne
  • Odpowiedz
@jebola: Też mnie to w------o. Robią pół mózgi masę dzieci, a potem :O, dej monetę, bo k---a nie mogliśmy jednego wykarmić to zrobiliśmy pięć xD
A jak zabierzecie 500 pluz to wszystkie umrą z głodu! Sterylizacja idiotów to powinien być obowiązek dobrego narodu.
  • Odpowiedz