Wpis z mikrobloga

Mirki od #meble i #remontujzwykopem oraz #remont, muszę kupić półki na ścianę, takie najzwyklejsze, po prostu decha 130x20cm. Niestety konkretnie taki wymiar. Gdzie? W Ikei nie widzę opcji na wymiar a sprawdziłem kilka konfiguratorów mebli w necie i jedna taka laminowana biała deska to kosztuje 180-200 zł... Toć przecież za kilka to ja szafę czy ramę łóżka kupię :o Fajnie jakby to było białe żeby pasowało do najtańszych mebli z Ikei (Lack). W Ikei to czego szukam ale o połowę za krótkie kosztuje 9 zł: https://www.ikea.com/pl/pl/p/burhult-polka-bialy-80400042/ , jak się uprę to dwie takie skleję ( ͡° ͜ʖ ͡°) A może da się te półki co mają w #ikea czy innym #leroymerlin u nich na miejscu w miarę szybko i bezboleśnie przyciąć? Mógłbym kupić jakąś wielką i niech mi tną, ale wolę zamówić do domu niż latać po mieście i się na końcu okaże że ktoś coś źle zmierzył i sp$dolił robotę.

Dziękuję!
  • 4
@Silvestre_Cucumeris W prawie każdym markecie budowlanym, lub poszukaj miejsc, gdzie płytami meblowymi handlują, zazwyczaj jest opcja docięcia na wymiar i okleinowania za dopłatą.

Opcjonalnie jakiś stolarz co meble robi, może ma akurat odpady po jakimś projekcie, to powinno tanio wyjść.