Wpis z mikrobloga

@cyanoone: Jakby ktoś nie zauważył. to w Pucku został obrażony majestat Rzeczypospolitej reprezentowany przez urzędującego Prezydenta. A nie osoba Andrzeja Dudy.
Jeżeli pani Kidawa nie widzi w tym nic złego, to znaczy, że Rzeczypospolitej nie szanuje. Jest więc bardziej niż słabym materiałem na Jej reprezentanta.
  • Odpowiedz
obrażony majestat Rzeczypospolitej reprezentowany przez urzędującego Prezydenta

@krzychol66: urzędujący prezydent zniszczył ten majestat tak, że nazywanie go jak się chce nie jest w stanie niczego pogorszyć
  • Odpowiedz
@cyanoone: Zniszczył? Really?
Znaczy podał komuś nogę na przywitanie?
Zachorzał na goleń prawą podczas składania wieńców?
Wlazł z butami na krzesło w obcym parlamencie?
Opowiadał prezydentowi mocarstwa dwuznaczne dowcipy mogące obrazić jego żonę?

Co takiego zrobił, że zniszczył?
  • Odpowiedz
@krzychol66:

obrażony majestat Rzeczypospolitej reprezentowany przez urzędującego Prezydenta.

Pierwszym skazanym (w przenośni oczywiście) za obrazę majestatu urzędu Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej powinien zostać Andrzej Duda, bo zamiast piastować ten urząd robi za słupa Kaczyńskiego.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 23
Podaj przed Trybunał Stanu i zrzuć z urzędu.

@krzychol66: od fanów PiS nie wymagam zbyt wiele, ale powinieneś wiedzieć że o postawieniu przed trybunałem decyduje parlament(sejm + senat) większością 2/3. Zwykły obywatel nie może "podać" do trybunału.
  • Odpowiedz
@szasznik: No, to skoro parlament go przed trybunałem nie postawił, widocznie nie ma powodu.
Taki urok demokracji, że Twoja wizja i światopogląd niekoniecznie jest podzielana przez większość.
  • Odpowiedz
@nastaremilion: Podest służący do siadania dla bodajże prowadzącego obrady. Czyli odpowiednik krzesła.
Wlezienie na niego było grubym afrontem. Do którego jednakże nie musimy wracać, gdyż miniony prezydent jest już słusznie miniony.
  • Odpowiedz
No, to skoro parlament go przed trybunałem nie postawił, widocznie nie ma powodu.

@krzychol66: Powiedz mi że chociaż ci płacą ci za wypisywanie tych pierdół xD Bo jeśli robisz to za darmo to nie świadczy o tobie dobrze.
  • Odpowiedz