Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 29
Odkładając teorie spiskowe na bok dziwi mnie jak wiele ludzi zakłada, że informacje, które oficjalnie podaje chiński rząd muszą być prawdziwe, bo przecież jak to tak ktoś może kłamać.

Zaledwie 60 lat temu miał w Chinach miejsce "wielki skok naprzód" - program rządowy, który doprowadził do śmierci Bóg wie ilu osób.
Jedną z przyczyn były właśnie oficjalne informacje o wielkości plonów, które nie pokrywały się z rzeczywistością; były oczywiście zawyżone.

Poza tym:

"Władze ukrywały prawdę o sytuacji na wsi, a kiedy już nie dało się jej zatuszować, oficjalnie ogłoszono, że głód jest wynikiem klęsk żywiołowych"

#2019ncov #covid19 #koronawirus #chiny
  • 28
Odkładając teorie spiskowe na bok dziwi mnie jak wiele ludzi zakłada, że informacje, które oficjalnie podaje chiński rząd muszą być prawdziwe, bo przecież jak to tak ktoś może kłamać.

@Swiatek7: Kto tak twierdzi? Możesz podać kilka przykładów?

To, że Chiny coś podają nie oznacza, że jest to prawdziwe, ale zdecydowanie nie oznacza również, że dane są nieprawdziwe. A w przypadku koronoawirusa obserwuje się wysyp foliarzy i foliarskich teorii.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@boubobobobou: mogę

To, że Chiny coś podają nie oznacza, że jest to prawdziwe, ale zdecydowanie nie oznacza również, że dane są nieprawdziwe. A w przypadku koronoawirusa obserwuje się wysyp foliarzy i foliarskich teorii.
@Swiatek7: do Tajlandii wirus dotarł miesiąc temu
Do dziś zaledwie 30 przypadków z czego 1/3 już wyzdrowiała
Tajlandia też kłamie?
Żałośni jesteście foliarze
Liczycie na globalną pandemie bo nie rządzicie sobie w normalnym życiu
W ciągu ostatnich kilkunastu lat bywały podobne a nawet większe epidemie to iż z tą sobie poradzimy
A wy foliarze przeżucicie się na inną "katastrofę"
Miesiąc temu był Iran pewnie znów coś sobie ubzduracie