Wpis z mikrobloga

Mikrki, powoli szykuje się do zmiany mojego obecnego telefonu HTC U11.
Z obecnego telefonu jestem mega zadowolony i do czasu aż nie znajdę godnego następcy nie zmienię go.
Najważniejsza sprawa to jakość zdjęć i tą cechę stawiam na 1 miejscu oraz szybkość działania.
Nie proponujcie mi chinczyków, do których nic nie mam, a wręcz jestem zakochany, jednak tam nawet flagowce nie mają podjazdu do U11 jeśli chodzi o jakość zdjęć.
Chciałbym aby wypowiadały się osoby, które faktycznie interesują się fotografią mobilną, a nie tylko ilością megapikseli i bełkotem marketingowym.
Chciałbym aby też telefon był dobrze wyceniony także budżet 1500-2000 zł

W skrócie szukam możliwie najlepszego aparatu w telefonie w podanej wyżej kwocie.

#telefony #android #fotografia #fotografiamobilna
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Wojtas87: szczerze to jest taka sprawa u chińczyków, że do niektórych można doinstalować port aparatu z pixeli i wówczas te chińczyki robią na prawdę sztos foty. Sam mam xiaomi mi9se i jestem mega zadowolony bo po zainstalowaniu gcam zdjęcia są na prawdę kozackie. Szeroki kąt jest ogólnie to bajka. Z jednym minusem w ciut ciemniejszym pomieszczeniu zdjęcie ciut dłużej czasami "przetwarza" zdjęcie. Ale za to szczegółowość i rozpiętość tonalną na
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Wojtas87: P20 pro w tych pieniądzach, jak chcesz nowszy to p30 pro, ale i cena o 1k wyższa. Jak by nie patrzeć rozmiaru matrycy w telefonie nie przeskoczysz, efekt finalny zdjęcia to głównie algorytmy, a Huawei robi to bardzo dobrze. Zoom, mi przynajmniej, bardzo się przydaje i jakoś takich zdjęć jest poprawna. Tryb nocny bajka. Mam P20 pro, chętnie bym zmienił na 30 ze względu na szeroki kąt, a wsześniej
  • Odpowiedz
Ej Wojtas ale 2015r już był, minęło trochę czasu i teraz chińskie flagowce robią robotę. Dxomark czy jak to się nazywa, wybierasz najlepiej oceniony telefon w kwocie która posiadasz, koniec tematu.

Zamykam.

@PanKracy582: No nie do końca własnie ( ͡° ͜ʖ ͡°) jestem na bieżąco z rynkiem tel i lata mijają a aparat w U11 nadal trzyma się bardzo dobrze. DXomark świetna stronka, ale po zagłębieniu
  • Odpowiedz
szczerze to jest taka sprawa u chińczyków, że do niektórych można doinstalować port aparatu z pixeli i wówczas te chińczyki robią na prawdę sztos foty. Sam mam xiaomi mi9se i jestem mega zadowolony bo po zainstalowaniu gcam zdjęcia są na prawdę kozackie. Szeroki kąt jest ogólnie to bajka. Z jednym minusem w ciut ciemniejszym pomieszczeniu zdjęcie ciut dłużej czasami "przetwarza" zdjęcie. Ale za to szczegółowość i rozpiętość tonalną na rawach jest super
  • Odpowiedz
To zostań przy tym zajebistym sprzęcie i przestań kombinować jak koń pod górkę nie wiadomo po co.

Albo jak zdrowy na umyśle biały człowiek wyjdź z piwnicy i przekonaj się na własnej skórze, lol.

@PanKracy582: Napisałem wcześniej, że do czasu jak niczego ciekawego nie znajdę to zostanę przy U11, ale mam go już długo i chętnie zmieniłbym na coś nowego, a technologia jednak idzie do przodu, więc szukam czegoś lepszego.
  • Odpowiedz
P20 pro w tych pieniądzach, jak chcesz nowszy to p30 pro, ale i cena o 1k wyższa. Jak by nie patrzeć rozmiaru matrycy w telefonie nie przeskoczysz, efekt finalny zdjęcia to głównie algorytmy, a Huawei robi to bardzo dobrze. Zoom, mi przynajmniej, bardzo się przydaje i jakoś takich zdjęć jest poprawna. Tryb nocny bajka. Mam P20 pro, chętnie bym zmienił na 30 ze względu na szeroki kąt, a wsześniej byłem fanbojem HTC
  • Odpowiedz
Przykro mi trochę, ze nie masz znajomych i nie możesz po prostu porównać sobie różnych telefonów, lol. Idź tam się 'pultaj' dalej, mordeczko

Miłego

@PanKracy582: typie, ale co Ty tak się prujesz ( ͡° ͜ʖ ͡°) nie wnosisz nic wartościowego do tematu, a grasz szefa ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Nikt ze znajomych nie posiada, interesującego mnie telefonu, a nawet "daj pstrykne se
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Wojtas87: Sam stałem ostatnio przed podobnym wyborem. Znalazłem na dobrych próbkach Oppo Reno 2 (świetna stabilizacja wideo, fotki mniej wyostrzone od konkurencji, co niektórym się podoba a innym nie) za 1899 i One Plus 7T za 1999, który ma przede wszystkim znakomity ekran 90Hz, ładuje się w godzinkę i ma obecnie najlepsze dostępne podzespoły.

Aparat też był dla mnie ważnym kryterium, postawiłem na ten drugi ze względu na dłuższy maksymalny
  • Odpowiedz