Aktywne Wpisy
Szatynka +9
#nocnazmiana #rozowypasek #schiza
Na przeciwko mojego bloku jest nowy, bardzo ładny budynek o dużych oknach. Ja jestem osobą która lubi naturalne światło i ma wiecznie odsłonięte zasłony i żaluzje, źle bym się czuła gdyby było inaczej. No i miewam zboczenie siedząc po nocy ze zerkam czy ktoś jeszcze ma zapalone u siebie światło. Budynki są na tyle blisko że np o 6 rano widać jak ktoś krząta się po kuchni - ja
Na przeciwko mojego bloku jest nowy, bardzo ładny budynek o dużych oknach. Ja jestem osobą która lubi naturalne światło i ma wiecznie odsłonięte zasłony i żaluzje, źle bym się czuła gdyby było inaczej. No i miewam zboczenie siedząc po nocy ze zerkam czy ktoś jeszcze ma zapalone u siebie światło. Budynki są na tyle blisko że np o 6 rano widać jak ktoś krząta się po kuchni - ja
sokeno +13
Jestem zaskoczony, że z takiego g.. aparaciku można z ręki zrobić takie zdjęcie (ʘ‿ʘ) #fotografia #ksiezyc #telefony #samsunggalaxy s22ultra #zdjecie
![](https://wykop.pl/cdn/c3201142/218edf1470d3a14a66915007d853912a2db7bd3f70b91aa805097ad8bc106aff,w150.jpg?author=sokeno&auth=55cdda8b78311c4b6fb5559de3ce213a)
Niestety, zakwas był chyba jeszcze za młody (8 dni) i nie miał siły do przerobienia ciasta. Po 2,5 h od ostatniego składania urósł może o 25% początkowej objętości.
Szkoda mi było to piec, bo wyszedł by gniot, do tego #cebulamotzno to szkoda mi było wywalać kilogram mąki. Rozrobiłem więc w misce 4 g świeżych drożdży w 50 ml wody, wpakowałem w to ciasto, powyrabiałem, aby ciasto wciągnęło cała dodaną wodę. Półtorej godziny „ponownego” wyrastania i wyszedł naprawdę pyszny chleb.
Mimo wszystko to czuć zakwas, skórka zupełnie inna niż na 100% drożdżowym, taka jakby wytrawniejsza, mniej słodka.
Jeszcze sporo nauki przede mną.
#bojowkapiekarska