Wpis z mikrobloga

Czy można było stworzyć gorszą grę moba niż #heroesofthestorm ? Przecież ta gra to jedno wielkie XD najgłupszym decyzji jakie można byłoby podjąć, gra jest uproszczona do granic możliwości praktycznie rozwój postaci nie istnieje, progres jest wspólny słaby gracz ciągnie całą resztę w dół nie da się uzyskać żadnej indywidualnej przewagi. To jakby zawsze grać w #leagueoflegends lub #dota2 supportem gdzie wiesz dobrze że sam nie jesteś w stanie nic zrobić jeśli reszta teamu nic nie gra. Wymóg ścisłej współpracy w grze online gdzie siłą rzeczy będzie się grać prawie zawsze z randomami bo zebranie 5 osobowej zgranej ekipy za każdym razem gdy chce się pograć jest prawie nie wykonalne mógł wymyślić tylko ktoś całkowicie oderwany od rzeczywistości, nie bez powodu w lolu króluje rankedy solo/duo. Nie dziwie się że w 3 lata od premiery gra zdechła, jedynie boli mnie że przez ten crap dodatki do #starcraft2 były opóźnione aż o dwa lata bo połowę zespołu oddelegowano do pracy nad tym syfem. Po za tym ta gra powstała tylko wyłączni na polecenie analityków w excellu by zgarnąć pieniądze z gier moba tak samo jak #diabloimmortal powstaje by zarobić na telefonach a przez jej produkcje straciły inne gry blizzarda.

#blizzard
  • 12
@Zuben: Hots gra się drużynowo i w zasadzie takie jest jego założenie, ta gra ma zmusić do współpracy, z tego też tytułu dużo drużynowych zadań w grze. Nie wiem skąd takie decyzje, powinni dać to jako tryby rozgrywki a szkielet moby zostawić z itemkami, rozwojem bohatera a nie drużyny itp i niech się samo obroni, może wtedy by zobaczyli co ludzi kręci skoro nie potrafią wyciągać wniosków z Doty i Lola
Dota przecież była tylko modem do W3 i 99% postaci pochodziło z tego świata i mapa była jedna i trybów na początku nie było a ludzie zagrywali się na potęgę.

@Centuri0n: Dokładnie dogadali by się z tym ziomkiem co poszedł do valve i dota 2 byłby grą blizzarda.

No ale to jest Blizz przecież oni wiedza lepiej nie? Nikogo nie słuchają niczego się nie uczą, ja w życiu nie przypuszczałem, że
@Zuben Blizzard to są największe dzbany, mieli u siebie pierwsza mobe to się #!$%@?, dopiero po paru latach kiedy dota2 i lol przejęli rynek ci się obudzili XD

Dobrym przykładem jest Valve które zawsze wspierało modowanie a kiedy coś odnosiło sukces zaraz zapraszali twórców i proponowali im pracę.

Counter-Strike, Dota 2, TF2 wszystkie te gry byly modem, tak samo teraz jest z ich nowa produkcja Underlords która w lutym ma premiera, również
Underlords która w lutym ma premiera, również gra bazowana na popularnym modzie Dota Auto Chess.

@itsokaytobegay: Underlords akurat jest porażką na razie. Ale tak valve wiele zarobiło ich dwa flagowe tytuły które już miliardy zarobiły jak Dota i CS nie powstałyby gdy nie ich polityka wykupywania modów. Ich jedyna własna marka czyli halflife pod względem zysku wypada blado.
@itsokaytobegay: Nie wiem czy to urban legend ale podobno icefrog czyli główny autor i pomysłodawca modyfikacji w w3 poszedł z pomysłem do blizza i zaproponował stworzenie na modzie pełnoprawnej gry to sie blizz wypiłą nie wiem jak dokładnie ale podobno spławili go, że to sie nie przyjmie, że to tylko chwilowy hype no to poszedł sobie i lola zrobił a potem valve kupilo prawa do marki dota i postaci a blizz
@Zuben: Underlordsy nie dostaly jeszcze zadnego marketingu w sezonie beta, jeden z developerow napisal ze nie chca promowac gry kiedy nie jest skonczona wiec raczej za szybko mowic o porazce gry, poczekajmy na oficjalna premiere.

Half life zapoczatkowal platforme Steam, jest najlepiej oceniana gra ever na PC wedlug metacritic wiec raczej nie wypadl blado wiec przeciwnie to ogromny sukces dla Valve
@Zuben: hots to jedna z lepszych mob pod względem taktycznym jeśli chodzi o mapy i teamplay xddd. Problemem było to, że wyszedł za późno i gracze nie zmieniają gierek jak mają wbite po xyz godzin w lolu, czy docie. Tryb rankingowy był i jest skopany przez mm. Ten wspólny progres nie był złym wyborem, jedynie niewystarczająca elastyczność bohaterów może. To, że nie ma itemków to było właśnie spoko, problemem mogło być