Aktywne Wpisy
eazy-e +107
Chłop musi sam nacierać przy łopacie w niedzielę żeby ogrodzic działkę, bo nie stać go na zlecenie tego komuś, a na dodatek #niedzielawieczur is closer than it appears i rano do kołchozu
#budownictwo #budujzwykopem #remontujzwykopem
#budownictwo #budujzwykopem #remontujzwykopem
Grooveer +1
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Z racji tego, że postanowiłem ruszyć w #it i w #testowanieoprogramowania (ale nie tak, żeby #2jednostkowe0integracyjnych), zrobiłem szereg kursów (włączając ISTQB, Postmany, SOAP UI, SQL itp... i nie tylko jako certyfikaty w UDEMY :) ) i będę się rozglądał z pracą (wiadomo - no fluff jobs i justjoinit, grupy na fb itp.). W związku z tym mam do was pytanie - jakie znacie firmy, które zajmują się testowaniem (nie tylko), ale nie w kontekście rozwoju jednego, swojego produktu, tylko biorą różne zlecenia od firm zewnętrznych i/lub wynajmują testerów jako kontraktorów? Z racji początku ścieżki chciałbym poznać kontekst testowania w różnych branżach nie skupiając się np. tylko na bankowości, czy tylko na aplikacjach mobilnych. Z tego co wiem Sii i Objectivity mają taką politykę, ale... może coś jeszcze?
#wroclaw #praca #pracait #informatyka
@katius: tak jest, jestem już zarejestrowany na utest, jeszcze test.io
Komentarz usunięty przez moderatora
A co, masz jakieś firmy we Wrocławiu, czy tylko opinię?
Sens mojego pytania mam nadzieję jest jasny?
@LazyInitializationException gada głupoty, jeśli dostaniesz się do jakiegoś testerhouseu (typu wspomniane wcześniej testarmy, chociaż to trochę januszsoft) to przez rok możesz spokojnie przerobić z 5 różnych klientów,
@ManWithOutNick: i właśnie o to mi chodziło. Szkoda, że mogę dać tylko jednego plusa ( ͡° ͜ʖ ͡°). Umiejętności mam (myslę, że na poziomie podstawowym), wkrótce dojdą jeszcze nowe. Nie jestem tym, który przeczytał "zawód tester" i szuka roboty :D. Dodatkowo jestem fanem SCRUM'a.
@LazyInitializationException: to było napisane na początku wpisu.
Chodzi mi to, czy znasz jakieś firmy, czy masz dla mnie tylko swoją opinię. Jak opinię to dzięki, przyjąłem, tyle.
Komentarz usunięty przez autora
Bardzo kiepski pomysł. Albo trafisz do jednego projektu, tyle, że przez pośrednika, albo będziesz w różnych projektach, cały czas w jednym zespole.
W żadnej z nich, nie poznasz więcej niż jednego podejścia do testowania.
Btw. Co znaczy fanem scruma?:P nie znam ani jednej osoby, ani jednej firmy, która by pracowała faktycznie w scrumie, a nie tylko mówiła o tym, że ma scruma :P
co do pierwszego Twojego posta - chodzi mi bardziej o to drugie.
No i btw. Często te firmy mają projekt wraz z maintenancem. Projekty trwają od kilku, czasem kilkunastu lat i nic nie zapowiada, że mają się kończyć.
Nie siedzę w testowaniu jakoś długo, bo 3,5 roku. Ale widzę, że twoja wizja bardzo mija się od realiów.
Według mnie, dużo więcej da się nauczyć będąc w jednym projekcie, fajnej firmie i poznawać cały proces.
No to takich firm o jakich mówisz jest raczej mało. Teraz się wynajmuje zespoły całe, wynajmowanie samych testerów na krótkie projekty w tym momencie, według mnie, istnieje tylko przy pentestach.
Tak jak mówiłem, projekty w sii trwają po kilka lat. Nie, że tu testujesz, działa, cyk, robisz coś nowego.
Czasem wdrożenie w samo oprogramowanie potrafi trwać kilka miesięcy, jak jest bardziej zaawansowane. I przez tę parę miesięcy prawie nic nie uczysz
@Bigs: To tak nie działa. W większości i tak musisz przejść przez proces rekrutacyjny u klienta, to raz. Dwa, to, że kończysz projekt u klienta X nie znaczy, że masz z góry zagwarantowany projekt Y. Twoja kontraktornia zwyczajnie może nie mieć
@Bigs: to co nic nie piszesz? Wyślij mi ID to Cie powrzucam do swoich projektów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora
@Bigs: Zawsze można po prostu po roku rozglądać się za inną firmą, ja tak robię. ( ͡° ͜ʖ ͡°)