Wpis z mikrobloga

Ostatnio było tak głośno o nowym trailerze F&F, więc postanowiłem nadrobić w końcu całą serię. Na początku było ciężko, ale każdy chwalił nowe części, więc walczyłem dzielnie, no i co ja mogę powiedzieć - kocham tę serię xD

Części 1-3 nudne jak fiks, beznadziejny scenariusz, nudni bohaterowie i wieśniacki motyw tuningu, potem ta średnia czwórka, no ale od piątej części to jest cudowna parodia, pastisz, idealne heist i jazda bez trzymanki. No nie da się od tego oderwać. Cudownie się to ogląda.

Liczę, że w 10 lub 11 części już polecą w kosmos, bo na ziemi zaczyna brakować im miejsca już xD

#fastandfurious #szybcyiwsciekli
realbs - Ostatnio było tak głośno o nowym trailerze F&F, więc postanowiłem nadrobić w...

źródło: comment_1581128717zplyLo3Fhu3PEPLZS7q86U.jpg

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@xvlk: trójka to najgorsza część wg. mnie xD serio, rozumiem jak ona się może podobać. tam oprócz Hana nic ciekawego nie ma, a Sean to najnudniejszy protagonista w jakimkolwiek filmie akcji
  • Odpowiedz
@realbs: Typowy shit dla gównażerii, lanie się po mordach bez siniaków jak w strażniku teksasu. Aha pierwsze części miały klimat i jakąś namiastkę normalności.
  • Odpowiedz
@death070:

Typowy shit dla gównażerii, lanie się po mordach bez siniaków jak w strażniku teksasu.

Odkryłeś coś takiego jak blockbustery. Co prawda spóźniłeś się o jakieś 50 lat, ale i tak
  • Odpowiedz
@realbs: Chłopie 1-3 byly nagrywane na początku nowego tysiąclecia, więc nie można po 18 letnim filmie oczekiwać, że będzie miał tuning z 2020 roku, lol.

Na tamte czasy tak odpicowane fury były jak te dzisiejsze teraz. Po prostu taki trend był. Moda się zawsze zmienia, ale sądząc po Twoim wpisie to masz nie więcej niż 15 lat i jeszcze za młody jesteś na te serie.
A pozostałe części licząc od
  • Odpowiedz
@ZPoetaZ: ale boomerskie p---------e xD

najzwyczajniej w świecie nie interesuje mnie motoryzacja, stąd 1-3 są dla mnie częściami po prostu nudnymi. Scenariusz w tych filmach jest na poziomie skończenia pierwszej lepszej filmówki, dialogi były absolutnie fatalne, na dodatek pełne niepotrzebnej ekspozycji, a aktora, który grał główną rolę w trójce znaleźli prawdopodobnie na castingu do reklamy proszku do prania, bo tak fatalnego aktorstwa nie widziałem nigdzie, a filmów w moim życiu obejrzałem
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@realbs: odkopuję po paru miesiącach :) sam właśnie nadrabiam i jestem na siódmej części. pierwsze całkiem mi się podobały, choć najgorzej zdecydowanie tokio drift, który broni się chyba tylko muzyką. popieram w stu procentach, że cała seria zaczęła lśnić od piątki :)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@realbs: i bawi mnie okrutnie jak ludzie gnoją nowe części narzekając na nadmiar efektów i akcji, a bronią pierwszych trzech, argumentując że tam liczyły się "fury, wyścigi i ładne laski" i o to chodzi w tej serii
  • Odpowiedz