Wpis z mikrobloga

Cześć. Mam pytanie odnośnie e-papierosa dla starszej osoby, która chce przestać 'smrodzić'. Jaki model polecacie do 150-200 zł. Oczywiście chodzi, żeby była to zdrowsza alternatywa, a nie jakiś plastik niewiadomego pochodzenia. No i oczywiście akcesoria, płyny do tego (osoba ta głównie sobie z nudów te papierosy pyrka, więc zawartość nikotyny nie musi być duża).
No i na koniec jak komuś byłby łaskaw, jakieś linki do porad artykułów dla początkujących? Jeden już wydrukowałem o tym jak nie można palić samej wody :P

#epapierosy #epapieros #vape #vapenation #waperzy #papierosy #papiez
  • 17
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@Czikitko: Jeżeli dla starszej osoby to pody. Proste, korzystanie najbardziej przypomina palenie analoga. Mi osobiście przypasował Geekvape Frenzy: Dobrze oddaje smak, proste uzupełnianie liquidu, regulacja przepływu powietrza
Fajnie mi też wchodzi Joytech Exceed. Tani i solidny.
Akcesoria są zbędne: kartridż do podów, grzałka do joytecha na zmianę i tyle.
Liquidów nie opłaca się kupować, premixy wychodzą ekonomiczniej. Co do mocy: ja po ponad 20 latach palenia przeszedłem na 6tkę.
  • Odpowiedz
@mokry_sen_polonisty: No na pewno zgaga byłaby niefajna, ale nie ma nikogo wokół co vapuje żeby dać "skosztować".

@fishery: Chodzi Ci o Joyetech Exceed D19 Starter Kit 1500mAh i GeekVape Frenzy Pod Kit 950mAh?
Do tego GeekVape idzie tylko "kartridż" a do Joyetech jeszcze grzałka?

Odnośnie samego płyny to domyślam się, że smak i zapach to już kwestia wyłącznie smaku i zawartości nikotyny, ale czy są jakieś konkretne polecane "zdrowe" marki?
  • Odpowiedz
@Czikitko jesli chodzi o lq to kupuj albo premixy gdzie sam dodajesz szota nikotynowego albo gotowce, na poda nie ma sensu kupywania premixow bo smak na podach jest poprostu "podowy"
  • Odpowiedz
@DzikiChleb: A te gotowce to co to jest te liquidy tak? Bo potem są jeszcze podziały na premix i bazę, na pierwszą myśl to myślałem, że premix jest od razu do spożywania gotowy, a się okazuje, że premix się z bazą miesza :P
  • Odpowiedz
@Czikitko premix jest gotowy ale bez nikotyny( ͡º ͜ʖ͡º) wiec tak jakby nie gotowy chodz bez nikotyny (lub i cbd) mozna vapowac co kto lubi.

Mówiąc gotowce mialem na mysli liqudy ktore wystarczy tylko wlać do vapa haha, a co do sprzętu może smok nord lub novo 2 lub rpm? Chyba ze coś większego ?
  • Odpowiedz
@DzikiChleb: premix bez nikoty, ale w dziale "liquid" też można kupić takie z 0 mg tej substancji...
Przy niektórych premixach było napisane, że nie można używać samego bez bazy. Nie wiem. Na początek pewnie gotowca się jakiegoś kupi. Jeszcze ostatnie pytanie jak ktoś pali 4-6 papierosów dziennie to na ile mu starczy to 2 ml w tubie i jak długo można to trzymać niewykorzystane?
  • Odpowiedz
@Czikitko: Joyetech Exceed D19 chyba na ten się zdecyduje, o co chodzi z tą watą w grzałce? Samemu się to wsadza. Z Twojego doświadczenia przy vapowaniu załóżmy 2 ml na dzień na jak długo wystarczy grzałka 1,2?
  • Odpowiedz
@Czikitko: bierz exceed d19, normalnie wkręca sie grzałkę, grzałka to zależy może byc zły smak już po tygodniu a moze być po 3 , na ogół trzyma okolo 2 tygodnie, liquidy najlepiej w przedziale 12-18 mg więc tu nie polecam premixów bo poprostu nie uzyskasz takiej mocy zresztą grzałki 1.2 nie zużywają duzo liquidu.
  • Odpowiedz
@Reevder: Czytałem, że grzałka 1,2 wymaga mocniejszej zawartości nikotyny w liquidzie. Ale też, że wiele osób preferuje 0,5 i np. 6 mg... Jak pisałem ta osoba się nawet nie zaciąga tymi papierosami, tylko robi to z przyzwyczajania, więc zawartość nikotyny nie musi być duża (może nawet zerowa heh).
  • Odpowiedz