Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@artem17: zawsze byłem zwolennikiem gazu, do momentu od kiedy z musu mam indukcję. Nigdy więcej gazu. Indukcja to wygoda, moc, przewidywalność, higiena, bezpieczeństwo.

Największym plusem jest to, że mogę w końcu smażyć mięso w bardzo wysokiej temperaturze do np dań azjatyckich, nie jestem uzależniony od mieszkanki jaka akurat puszczą w rurach.

Do tego, zawsze wiem, że np. 9 na dużym palniku to 9 a nie loteria. Dodatkowo łączenie pól oraz boostery
  • Odpowiedz
Indukcja to taka wygoda sprzątania, czekasz aż wystygnie albo i nie, psikasz jakimś płynem, wycierasz ręcznikiem papierowym do sucha, żadnych smug
  • Odpowiedz
@artem17 gaz jest tańszy niż prad, to główny i chyba jedyny argument za kuchenkami gazowymi. No i nie potrzeba specjalnych garnków i patelni.
Ja całe życie na palnikach gazowych i jest ok, ale piekarnik gazowy to syf bez żadnej możliwości regulacji czegokolwiek. Jeśli kuchenka gazowa, to tylko z elektrycznym piekarnikiem.
  • Odpowiedz