Aktywne Wpisy
Pasterz30 +28
Mit jednostajnego postępu
Dziś na tapet bierzemy tzw. mit jednostajnego postępu. Na czym ów mit polega? Osoby, które wojnę znają, nawet nie z książek czy filmów dokumentalnych a jedynie z Kol of Djuti Modern Łorfer mówią/piszą coś w stylu: "W tydzień zajęli kilometr, śmiechu warte w tym tempie dojdą do X za 10 lat". Jest to bardzo popularny błąd myślowy, zakładający, że strona broniąca posiada właściwie nieskończone, równie dobrze przygotowane linie obronne
Dziś na tapet bierzemy tzw. mit jednostajnego postępu. Na czym ów mit polega? Osoby, które wojnę znają, nawet nie z książek czy filmów dokumentalnych a jedynie z Kol of Djuti Modern Łorfer mówią/piszą coś w stylu: "W tydzień zajęli kilometr, śmiechu warte w tym tempie dojdą do X za 10 lat". Jest to bardzo popularny błąd myślowy, zakładający, że strona broniąca posiada właściwie nieskończone, równie dobrze przygotowane linie obronne
justNone +1
#programista15k #pracbaza
Cześć mam zagwozdkę która mam nadzieje pomożecie mi rozwiązać XD
może zacznę od tego, że mam 23 lata i od 6 miesięcy w pewnej firmie pracuje jako programista aplikacji mobilnych. W naszym zespole jest 3 programistów 2 od C# i ja od kotlina. Od samego początku było super, tworzyłem całą aplikację od 0 swoim tempem. Postęp prac i różnicę miedzy ich starą aplikację a moja była ogromna różnica wydajnościowa i
Cześć mam zagwozdkę która mam nadzieje pomożecie mi rozwiązać XD
może zacznę od tego, że mam 23 lata i od 6 miesięcy w pewnej firmie pracuje jako programista aplikacji mobilnych. W naszym zespole jest 3 programistów 2 od C# i ja od kotlina. Od samego początku było super, tworzyłem całą aplikację od 0 swoim tempem. Postęp prac i różnicę miedzy ich starą aplikację a moja była ogromna różnica wydajnościowa i
Sos pomidorowy z lidla zredukowałem z dodatkiem bazylii, oliwy, soli i czosnku (przyprawa). Już na pizzy posypałem parmezanem. Zdecydowanie na plus ale warto to zrobić wcześniej, i w większej ilości, żeby nie dawać na pizzę gorącego.
Ser mozarella light - moja ulubiona na ten moment.
Chorizo, chyba z carrefoura, lepsze od większości salami dostępnych w sklepach. Poza bardzo dobrym smakiem ma idealny rozmiar i ładnie wygląda na zdjęciach.
Brak oliwy na brzegach. Zdecydowanie na minus. Brzegi są upieczone poprawnie ale nie wyglądają na takie xd. Lubię takie co najmniej trochę przypieczone, aczkolwiek ostatnio za dużo jej używałem i muszę znaleźć jakąś pośrednią, odpowiednią ilość.
Ciasto stało ponad tydzień w lodówce i jest nadal bardzo dobre, wystarczy je wyjąć 2-3h przed pieczeniem.
Na przyszłość muszę spróbować piec w bardziej rozgrzanym piekarniku i bardziej odsączyć składniki.
Czasy jak w poprzednim poście plus 2 dni Tk.
#pizza #dietaopartanapizzy #jedzenie
Po pokrojeniu spłynęła minimalna ilość tłuszczu/wody z sosu, a składniki trzymały się na pizzy.