Wpis z mikrobloga

Wszyscy tak narzekają na Epic Games, a tymczasem oni rozdają gry warte 80 złotych, świeżynki jak np. teraz FS19 na stałe a Steam robi "promocję", że Half-Life sprzed 20 lat będzie za darmo na 2 miesiące. No ja nie chcę cebulić i mówić, mogli dać na Steam, ale śmiało powiem, że w porównaniu do Epic Games jest do dupy i blado wygląda ich promocja, a właściwie jej brak xD

#gry #steam #epicgames #pcmasterrace
  • 11
@iErdo: No PiS też rozdaje 500+ co nie znaczy, że trzeba ich za to wielbić.
Jak spojrzysz szerzej to dostrzeżesz wady polityki epica - jak rzucanie kasą aby gra na epicu wyszła szybciej niż na steam. To nie jest pro konsumenckie zachowanie. Epic nie chce rynkowej koegzystencji z innymi platformami tylko sam dąży do monopolu.
Choć oczywiście, krótkowzrocznie dla gracza darmowe gierki mogą robić wrażenie.
@iErdo: Na Steam nie ma takiej biedy jak się wydaje jeśli chodzi o darmówki. Z większych tytułów to Crusader Kings 2 (miesiące przed przejściem na F2P), DIRT 3, Comany of Heroes 2, GRID 2, przeróżne indyki (przynajmniej kilkanaście z nich ogrywałem na serio i mi podeszły), crapy i tona tytułów które mnie ominęły + kolejna tona tytułów możliwa do zgarnięcia z przeróżnych stron spoza Steam. Tylko nie jest o tym tak
@iErdo:
Wiesz, największym problemem Epica jest to, że strona i klient wyglądają jak jakaś wersja alfa na tableta dla opóźnionych. Dodatkowo jeszcze nie mają wielu tytułów. W sumie nie przepadam za nimi, głównie własnie przez to oraz kwestie wizualne, ale jednocześnie jak najlepiej im życzę, bo konkurencja to dobra sprawa a ceny na Steamie potrafią człowieka zdenerwować. Jakiś staroć (na steamie) kosztuje 3 czy 4 dychy, do tego dochodzą DLC i
@iErdo: Przypominam że steam regularnie organizuje promocje na których można wyrwać świetne tytuły za grosze. Nie są to co prawda darmówki, ale wybór jest ogromny i myślę że jeśli ktoś nie chce wydawać zbyt dużo na gry to steam jest dużo lepszą opcją niż epic, na którym może raz na jakiś czas pojawi się tytuł który trafi w czyjś gust