Wpis z mikrobloga

@grondir: ziolo bylo sprzeedawane lub dawane po znajomosci w pudelkach po zapalkach. Takie cudo sie nazywalo szuflada, wagon pewnie zaleznie od regionu.
No i przed ustawa Kwasniewskiego, polskie prawo dopuszczalo posiadanie na wlasny uzytek.
Tylko to byly lata 90 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Krosser556677: jarałem kilka lat dzień w dzień, teraz nie palę, nie widzę olbrzymiej różnicy

@Alt-: Ja również jarąłem kilka lat dzień w dzień i widzę POTĘŻNĄ różnice! Palenie mj jest dla mnie jednym z gorszych nałogów zaraz obok palenia fajek.
@Krosser556677: Prawda jest taka, że wszyscy sypią tutaj anegdotycznymi opowieściami. Każdy tutaj spożywa z inną intensywnością i każdy inaczej reaguje, nie wspominając już o tym jak bardzo odmiany potrafią się różnić. Imo tymi komentarzami można się podetrzeć. Badania naukowe na odpowiedniej próbie albo didn’t happen
@Hanysek: uszkodzenie płatu czołowego to jakaś bujda. Jeszcze się nie spotkałem z papierami, które dowodzą takich permanentnych uszkodzeń spowodowamych mj. Jeśli już to lekkie pogorszenie pamięci i to tyle, a nie jakaś anhedonia, apatia. Imo masz jakieś zaburzenia, ale sam nie doradzę Ci jak masz z nimi walczyć, bo nie jestem specjalistą
@konsonanspoznawczy: akurat ja mam pamiec bardzo dobra jedynie moja biernosc emocjonalna jest uciazliwa na dłuższą metę. Pracujesz w branzy medycznej? Mysle ze malo palaczy do czegos takiego sie przyznaje u doktora a objawy te mozna zakwalifokowac jako objawy odstawienia Mj i depresji... Z tym ze ja juz nie pale bardzo dlugo i nadal owe objawy mam a i na depresje tez sie juz leczylem.... Watpie aby jakikolwiek doktor zlecal badanie aktywnosci
@Hanysek: to jest bardzo trudny obiekt badań, ale były przeprowadzane badania różnego typu i z tego co wiem, nie ma wystarczających dowodów na to, że mj pozostawia permanentne zmiany u używających dorosłych. Jeśli już jest pogorszenie funkcji kognitywnych to tylko w trakcie używania/ciągu. Moim zdaniem i w świetle badań możesz się czuć bezpieczny. Konsultacja z specjalistami i badanaia jak EEG na pewno nie zaszkodzą, zwłaszcza ze względu, że to nie jest
Nawet jak zioło będzie legalne w pl to nie wiem czy będzie mnie tak do tego korciło jak rok temu.Po rocznym jaraniu jest to już nudne i przewidywalne strasznie.

@Krosser556677: po pierwsze: nie będzie legalne.
Po drugie: dzięki za info, tylko #!$%@? mnie obchodzi twoje nudne życie nałogowca?