A tak na serio. W połowie lutego mam zaplanowany wyjazd na narty do Włoch, w dosyć popularnym kurorcie. Myślicie że sporo ryzykuję w związku z sytuacją z #wirus? Zastanawiam się w która stronę potoczą się losy do tego czasu. #chiny #2019ncov
@tomy86 to zależy jak chcesz podróżować. Ja miałem z synem za miesiąc lecieć samolotem do Włoch i jeśli się sytuacja nie uspokoi to raczej przełożymy na później. Ryzykiem wg. mnie są lotniska same w sobie.
@tomy86: Jakby w mieście, w którym mieszkam (troche ponad 200tys. ludzi) zarażonych było 5 tys. to może czasem bym się rozejrzał czy ktoś kaszle w pobliżu ( ͡°͜ʖ͡°) Ale w 1,5 miliardowym kraju...
@tomy86: Chociaż po części rozumiem obawy jakie rodzą się w człowieku od czytania wykopu, bo niby wiem, że nie ma się czego bać, ale czytam ten wykop i wczoraj w pracy jak się minąłem z Azjatą to lekki dyskomfort psychiczny poczułem (ʘ‿ʘ)
@maze: cathay pacific chociaż zwróci ci pieniądze jak zdecydujesz, że jednak zostajesz w piwnicy. A ja nie mam w swojej chińskiej linii takiej możliwości, więc lecę i tyle xD
Jest jakaś apka, gdzie mogę tworzyć taski do wykonania dla #niebieskiepaski a on dla mnie? I taka, że mogłabym mu odhaczać wykonane taski (lub nawet je oceniać)
Myślicie że sporo ryzykuję w związku z sytuacją z #wirus?
Zastanawiam się w która stronę potoczą się losy do tego czasu.
#chiny #2019ncov
Komentarz usunięty przez autora
Wiesz co sie rymuje do Monachium?
Korona wirus( ͡° ͜ʖ ͡°)
@tomy86: Ty sie martwisz haha Ja mam pod koniec kwietnia lot cathay pacific z chinolami i przesiadke w Hong kongu XD
Tak czy inaczej nocleg juz zapłacony a tłumaczenie ze boje sie korona raczej nie jest wystarczające by zwrócili kasę