Wpis z mikrobloga

  • 1
@Lrrr ale powiem Ci ze pracowałem przy ich produkcji i nie bez powodu są bardzo drogie, ale fakt ze mogło by być taniej zważywszy na to ze można garnka użyć ( ͡° ʖ̯ ͡°)

No ale to ba specjalne okazje jak rodzina odwiedzi zeby można było zrobić więcej, a tak to pewnie w żeliwnym garnku bede robil ( ͡º ͜ʖ͡º)

Jeszcze pochodnia
  • Odpowiedz
  • 0
@Lrrr normalnie też wystarczy na metalowy pojemnik dać drewno i trochę podpalić a później pod klosz, chociaz wersja z pistoletem fajnie wyglada przy gościach xD
  • Odpowiedz
@v1lk: no to chodzi tylko o teatrzyk, z tego co miałem doświadczenie to spektakularnych efektów nie ma ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@Sl_w_k_1 to tak jak byś miał grzałke z termometrem, i gotujesz mięso próżniowo w worku (można też użyć zwykłych zamykanych) , mięso robi sie dłużej ale za to jaki to ma smak xD Panie złoty, większość wymięka.

A indukcyjna to jest płyta, gotujesz nadal w wodzie bez możliwości kontroli przez dłuższy czas.

Niby da sie ustawić tmp ale na indukcujnej nigdy nie wyjdzie takie samo, chociaz mozna próbować (ʘ
  • Odpowiedz
@v1lk: guga to stary bajkopisarz ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jego receptury często są marnej jakości a i często są "pożyczane" bez podania źródła. I tak 99% contenty to steki za 1k USD DRY AGE Z MAMUTA nudy
  • Odpowiedz
  • 0
@Lrrr no zależy czego szukasz, ja to baraninka jak najbardziej, kurczak teraz juz rzadziej i czerwone mięsko elegancko wchodzi.

Do tego lody można zrobić, drożdże na chleb wyhodować , kiełbasę samemu zrobić, szynki itp itd ogranicza wyobraźnia (ʘʘ)
  • Odpowiedz