Wpis z mikrobloga

Bucks w skrócie

Wysoki ball handler z dominującą prezencja w pomalowanym. Wbiega pod kosz, jak nie może przebić się przez ścianę przy obręczy, oddaje piłkę zza łuk. Bucks dzięki absorbującej obrońców prezencji Antka, mogą oddawać najwięcej "szeroko otwartych" trójek w całej lidze. Czyli takich trójek gdzie najblizszy obrońca stoi blisko 1,8m dalej od oddającego rzut zawodnika. Te próby stanowią 1/4 wszystkich prób bucks za 3.

Kto widział 4 kwartę Ziona wczoraj ten rozumie, jak ważne są sytuacje gdzie zawodnik może pozwolić sobie na luksus bycia "zupełnie niepilnowanym"

Którzy zawodnicy mogliby osiągnąć z bucks podobny sukces w systemie obecnie przez nich preferowanym?

Lebron. Z tym, że Lebron jest nieco przystary, by biegać coast-to-coast jak Giannis. Lebron z czasów Heat by się raczej kłaniał.

Ben Simmons, to jest w zasadzie no brainer. Czy Ben byłby MVP tej ligi gdyby mógł operować w ofensywie wykorzystującej w pełni jego talenty, a przede wszystkim kryjącej jego niedoskonałości? Na pewno Bucks byliby jedną z najlepszych ofensyw w lidze.

trochę mniej popularne typy

Bam Adebayo - myślę że spokojnie rozwinął się do roli głównego ball handlera. Inna skala talentu niż Giannis, ale ta ofensywa by jako tako działała.

Pascal Siakam - co go łączy z Giannisem, to szybkość przemieszczania się po parkiecie, długość. W tym roku wyraźnie poprawił grę po koźle i jego wjazdy pod kosz są naprawdę imponujące. Fizykalność to główna różnica...ale coś kosztem czegoś.

Draymond Green - sprzed paru sezonów...w szczycie swoich możliwości...może, może nie?

3 podstawowe aspekty gry zawodnika, który mógłby wpasować się w Giannisówkę:

- absorbująca obronę prezencja w pomalowanym ( odpowiednia długość, rozmiar zawodnika, fizyczność)

- ponadprzeciętne zdolności przy szybkim rozgrywaniu piłki ( szybkość przemieszczania się)

- demon prędkości

Macie swoje typy? Pominąłem jakiegoś wysokiego zawodnika kóry potrafi dynamicznie przemieszczać się po parkiecie i rozgrywać piłkę, przy tym absorbowałby obrońców w pomalowanym?

#nba
Adrian_Wojnarowski1488 - Bucks w skrócie

Wysoki ball handler z dominującą prezencj...

źródło: comment_mAsDQ8WUbfdeSQo7fy7Ynopqwyc4FQ2z.jpg

Pobierz
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Adrian_Wojnarowski1488: prime igi, Griffin, może kiedyś Isaac, ale wolałbym, żeby poszedł w stronę full focus obrona. Wydaje mi się, że bam jest jednak za wolny na to
Swoją drogą jak jabari Parker wchodził do ligi to liczyłem, że on będzie gościem takiego typu.
  • Odpowiedz