Aktywne Wpisy
ComFort +7
#motoryzacja #samochody #prawojazdy
Byłem ostatnio na wycieczce ze znajomymi. Ja kierowałem. Bardzo się mnie uczepili, że zawsze przed zmianą pasa odwracam głowę w bok, żeby sprawdzić martwy punkt. Próbowałem bez tego, ale co wtedy z martwym punktem? - u mnie w aucie jest gigantyczny - a kombinowałem już różne ustawienia lusterek.
Byłem ostatnio na wycieczce ze znajomymi. Ja kierowałem. Bardzo się mnie uczepili, że zawsze przed zmianą pasa odwracam głowę w bok, żeby sprawdzić martwy punkt. Próbowałem bez tego, ale co wtedy z martwym punktem? - u mnie w aucie jest gigantyczny - a kombinowałem już różne ustawienia lusterek.
Czy odwracasz głowę żeby sprawdzić martwy punkt?
- tak 72.1% (668)
- nie 27.9% (258)
eastbors +4
Terapeuta będzie oczekiwał że jeśli nie będzie mnie na wizycie, poniosę jej koszt.
Jeśli zdecyduje się przerwać terapię, wymaga minimum 2 jeszcze wizyt zanim przestanę przychodzić.
Mogę wziąć urlop w pracy tylko w terminie w którym terapeuta będzie mieć urlop, inaczej muszę płacić za ten czas gdy mnie nie będzie.
Wystawia tylko paragon, też nie zawsze, nie może wystawić faktury (a np. to się przydaje przy ubezpieczeniu medycznym)
Nie dał mi jak na razie żadnej kartki co do upoważnienia jakiejś osoby o rzeczach które dzieją się na terapii (zazwyczaj takie coś podpisywałem)
#psychologia #psychoterapia #pytanie #depresja #fobiaspoleczna
NIGDY nie miałem.czefos takiego, nawet nie wiedziałem że coś takiego jest. A to właśnie wydaje się logiczne.
Jutro akurat mam sesje zapytam o tą jego szkołę, o to czy moglibyśmy się przełączyć na inny nurt skoro działa w obu. Rażące jeśli się zgodzi bedzie dla mnie to że ja z tym musiałem wyjść gdzie nie dowiedziałem
http://www.psychoterapia-silesia.org.pl/szkola_psychoterapii,program.html
@nowylogin234: nie spotkałem się
@nowylogin234: w poz-beh, gdy poznasz techniki radzenia sobie z tym problemem, będziesz w ramach eksperymentów behawioralnych wystawiany na ich działanie. Terapeuta będzie obserwował i później będziecie to obgadywać. Często są to eksperymenty poza gabinetem, np. gdy boisz się jeździć windą, robić zakupy, przebywać na dużych przestrzeniach, w halach, w tłoku itd.
No nie wiem. To
@nowylogin234: typowe błędne koło, które terapeuta Ci rozrysuje. Musisz z niego "wyskoczyć".
jak poznasz co napędza Twoje koło terapeuta pokaże Ci techniki "robienia tego
@nowylogin234: rozszerzeniem terapii poz-beh jest terapia schematów. Przypuszczam, że dla Ciebie odpowiedni byłby terapeuta poz-beh który pracuje również na schematach. Więc masz już trzy duże zagadnienia, którymi specjalista powinien się charakteryzować: zakończenie szkoły terapii w nurcie poz-beh, treningi umiejętności społecznych, praca na schematach. Trening można robić u innej osoby,
Spróbuję znaleźć coś z uwzględnieniem tego co napisałeś. Miałem ogromną nadzieję że to ten będzie tym strzałem w 10