Q--a, jakie standardy. Przyszedłem dzisiaj do pracy po dłuższym L4 (zapalenie płuc)wziąłem się do roboty jak gdyby nigdy nic, a tu 30 minut przed końcem dostałem wypowiedzenie. Świetnie.
@nairoht: @To_nie_jest_kraj_dla_ateistow: jaka przyczyna zwolnienia? Zapewne nalezy sie odprawa, o czym nikt Cie nie poinformowal. UoP? Staz pracy w tej firmie?
@InterferonAlfa_STG: Nie wiem jaka przyczyna. Domyślam się że chodzi o dłuższe L4. Nie należy mi się żadna odprawa bo miałem umowę na czas określony. Pracowałem 1 rok.
@nairoht: @To_nie_jest_kraj_dla_ateistow: z przyczyn leżących po stronie pracodawcy – co zostało przez ustawodawcę uregulowane w art. 5 ust. 7, a także w art. 10 ust. 1 ustawy z 13 marca 2003 r. o szczególnych zasadach rozwiązywania z pracownikami stosunków pracy z przyczyn niedotyczących pracowników (DzU nr 90, poz. 844, ze zm.).
@InterferonAlfa_STG: przyczyny leżące po stronie pracodawcy =/= wypowiedzenie umowy z zachowaniem okresu wypowiedzenia to dwie oddzielne rzeczy i w tej drugiej żadnego powodu nikt ci nie musi podawać jeżeli nie jest to umowa na czas nieokreślony parę postów wcześniej wkleiłem dokładny artykuł więc możesz się dalej upierać przy swoim whatever
#pracbaza #przegryw
Komentarz usunięty przez autora
@nairoht: Wyjątkiem raczej jest sytuacja, że pracodawca ma prawo wypowiedzieć umowę bez powodu
jaka przyczyna zwolnienia?
Zapewne nalezy sie odprawa, o czym nikt Cie nie poinformowal.
UoP?
Staz pracy w tej firmie?
Komentarz usunięty przez autora
z przyczyn leżących po stronie pracodawcy – co zostało przez ustawodawcę uregulowane w art. 5 ust. 7, a także w art. 10 ust. 1 ustawy z 13 marca 2003 r. o szczególnych zasadach rozwiązywania z pracownikami stosunków pracy z przyczyn niedotyczących pracowników (DzU nr 90, poz. 844, ze zm.).
https://kadry.infor.pl/kadry/indywidualne_prawo_pracy/zatrudnianie_i_zwalnianie/348232,Zwolnienie-pracownika-zatrudnionego-na-czas-okreslony.html