Wpis z mikrobloga

@Czajna_Seczen: to zdecydowanie nie był dobry mecz w jego wykonaniu.

Wystawienie go samego na pivocie to był strzał w stopę mając na uwadze piekielnie mocnego przeciwnika.

Owszem, rozgrywając z głębi spisywał się momentami wręcz świetnie, ale to tylko tyle. Granie najniżej ustawionego pomocnika go najzwyczajniej przerosło.

@Rohnin: Wcale nie. Zawsze notował dużą liczbę przechwytów i odbiorów, nawet będąc wyżej ustawionym. Dobrze przy tym przewiduje wydarzenia na boisku, więc się sprawdza. Ale on na tej pozycji nie gra jako główny przecinak, tylko jako głęboki rozgrywający. [Dalszy ciąg niżej ;)]

@Theos: Rozumiałem, że ta kompilacja pokazuje wszystkie zagrania. To nie jest wina Thiago, że nie miał wsparcia. Swoje zadania na boisku wypełniał dobrze, ale przecież trudno, żeby oczekiwać
@Czajna_Seczen: ile miał przechwytów? Ile odbiorów?

W jednym się zgadzamy, Guardiola przesadził, a grać samotnie pivota Thiago nie może. Nie to pozycjonowanie, nie ta fizyczność, brak doświadczenia.

Nie tylko tą 4 bramką obarczyłbym Thiago, ale, w pewnym stopniu, również 3:
@Theos:

ile miał przechwytów? Ile odbiorów?

A żebym tak wiedział, gdzie to sprawdzić.

W jednym się zgadzamy, Guardiola przesadził, a grać samotnie pivota Thiago nie może. Nie to pozycjonowanie, nie ta fizyczność, brak doświadczenia.

Z pozycjonowaniem nie tak źle, choć wiadomo, że to (na razie?) nie Busquets.

Nie tylko tą 4 bramką obarczyłbym Thiago, ale, w pewnym stopniu, również 3:

No nie wiem. Najpierw nie przecina podania do Lewego, bo jest
@Czajna_Seczen: dziwnie reagujesz, przecież od tego truchciku Thiago bolą oczy (może wręcz oburzać). Alcantara zapomniał kompletnie o Gundoganie. Lewym szybko przestał się interesować.

I dlatego obarczam go w pewnym stopniu winą. W pewnym stopniu.

E, tych przechwytów i obiorów tak dużo nie było. W końcu autor filmiku żadnego by nie pominął, tego jestem pewien.
@Theos:

dziwnie reagujesz, przecież od tego truchciku Thiago bolą oczy (może wręcz oburzać).

Truchcik rzeczywiście wygląda fatalnie, ale tylko wygląda. Do Lewandowskiego doskakiwał szybko, ale nie mógł zdążyć. Gdy piłka trafiła do Kuby, to dobrze, że zwolnił, bo Lewego przejmowali już obrońcy, a nie ścigając go bez sensu zachował szansę na przecięcie podania do Gundogana. Podanie było jednak zbyt precyzyjne. W tym momencie w zasadzie zgadzam się, że powinien zrobić wszystko,