Wpis z mikrobloga

Mirki pytanie, odpaliłem starego laptopa którego kiedyś pożyczyłem bratu. Dobry to komputer jeszcze, ale ma windows 7, a parę dni temu skończyło się wsparcie microsoft? czy jest szansa na bezkosztowe upgrade do win 10 bez utraty danych? czy rzeczywiście brak wsparcia ze strony mirosoft'u upośledza sprzęt tak bardzo, że zaraz przypałęta się "złośliwe oprogramowanie etc" ? Mam klucz do starego Windowsa oczywiście. Proszę jeżeli ktoś z kolegów ma chwilę i mógłby odpowiedzieć sensownie na pytania będe wdzięczny bo nie jestem geekem :) #pc #komputery #technika #windows10 #windows7 ¯\_(ツ)_/¯
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

tak ale czy ja mogę zrobić to bezplatnie,?a co z danymi ktora chmura da mi za free i utrzyma kilkaset giga, no i czy jak przesle tam wrażliwe i poufne dane np. na taki one drive to czy sa tam bezpieczne i nie beda inwigilowane? i ostatnie pytanie jak dlugo moge bezpiecznie jeszcze siedziec na tej 7. wiem ze microsoft straszy ale do dobry windows. Pytam sie o to bezplatne bo nie
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@ToxycznyKarol: nikt nie będzie raczej ścigać osób prywatnych jak zaktualizujesz komputer do Win10 - technicznie działa. Win 10 nie ma chmury domyślnie, a darmowy Onedrive ma kilkanaście GB chyba tylko. Co do prywatności - pewnie będą jakoś opisywane czy tagowane ale nie ze ktoś dokładnie Ciebie będzie chciał sprawdzać - bardziej masowo/statystycznie. W kwestii bezpieczeństwa - Onedrive jest ok
  • Odpowiedz