Wpis z mikrobloga

Ktoś ogarnia hardware i ogólnie tematy informatyczne?

Złożyłem kompa i ciągle są problemy, BSOD, freezy, monitor Traci sygnał a komputer dalej pracuje.

Prosiłbym o pomoc na miejscu, zlikwidowanie problemu lub przynajmniej dodajcie do przyczyny i co można z tym zrobić dalej.

Oczywiście ODPLATNIE.

#sosnowiec #katowice #pcmasterrace #ryzen #amd
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@SanczezG: Odpal kolego memtest dla pewności, ale raczej chodzi o sterowniki gpu. Mam to samo na 5700 xt, może nie ciągle, ale zawsze raz na parę godzin szpilania. Pozostaje czekać, aż wreszcie to sfixują.
  • Odpowiedz
@SanczezG: mam podobne objawy (RTX 2080 Super) - to znaczy bez BSOD ale w GTA V wywala mi kartę, ale tylko i wyłącznie w GTA więc to chyba błąd gry :) od siebie proponowałbym sprawdzenie czy na pewno dobrze masz podpięte dodatkowe zasilanie karty graficznej i ewentualnie test z poprowadzeniem zasilania nie jednym kablem z zasilacza który rozdwaja się na 2 złącza karty, tylko dwoma kablami - może zasilacz nie
  • Odpowiedz
@Wentrosz: Prawda że najnowsze sterowniki są ch*****, ja musiałem cofnąć do 19.9.2 bo na tegorocznych też BSOD zaliczałem. I to na karcie RX580, starsza konstrukcja więc i problemy ze sterownikami powinny być mniejsze.

https://www.amd.com/en/support/previous-drivers/graphics/amd-radeon-5700-series/amd-radeon-rx-5700-series/amd-radeon-rx-5700-xt
spróbuj cofnąć do 19.9.2 (dla mnie akurat te rewizja jest stabilna). Potem możesz powoli podbijać wersje, pewnie dla 5700xt robi to różnicę.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@SanczezG: Masz od kogoś pożyczyć inne, nawet badziewne GPU do testów ??? Bym obstawiał twoją grafikę, bo sterowniki AMD do 5700 i XT są takie sobie. Próbowałeś starsze wersje sterowników ???
  • Odpowiedz