Wpis z mikrobloga

@GoldenJanusz: Nikt ci nie każe spamować białymi, wystarczy robić mapy i po paru zawsze wyskakuje jakiś chłopek. Te opowieści o robieniu 50 map bez influence to ludzie sobie chyba z dupy wyciągają bo nie wiem czy zrobiłem maksymalnie 10 map żeby coś się nie pojawiło. Ostatnio conqueror mi się zrespił po zrobieniu 3 map na obszarze, na każdym influence pykło. W sumie mnie to zaczyna #!$%@?ć bo sobie ustawiam sextanty, rolluję
@drzuo: no wiesz :) w niedzielę prawie 4h tłukłem jeden region żeby Boss się 3x pojawił więc nie takie z dupy. Ale masz rację często jednego ubije i po 2-3 mapach pojawia się kolejny
@Cenwargh: W życiu w to nie uwierzę. Ludzie po prostu nie kumają że są wymagania co do spawnu i region musi mieć określoną ilość watchstonów w sobie (jest info po lewej ile). A szansa na spawn to 33%, przeciętna mapa 5 minut na oko co w ciągu 4h około 50 map. Żeby w ciągu 50 map nie trafić 33% spawna to trzeba być największym pechowcem na świecie
@drzuo: spoko mam wszystkie watchstones więc spełniam wymagania :) już pisałem o tym że tak miałem, ja Ci nie udowodnię że tak było bo nie mam żadnego nagrania. Te 4h to nie takie ciągle, ale 30-35 map na 100% zrobiłem bo prawie wszystkich map się pozbyłem z regionu
@Cenwargh: u mnie pojawiał się ZAWSZE przy pierwszej mapie, potem przy każdej kolejnej OD RAZU. Innymi słowy, zawsze po równo trzech mapach miałem już cytadelę i walkę.

Widocznie robiłeś białe mapy, a powinieneś czerwone. Muszą być dokładnie na tym poziomie, jaki jest po wsadzeniu kamieni.
@tomtom666: u mnie 1-2 mapy w regionie. Jak napisal Drzuo, historie o jakis 50 mapach i 0 guardianow to bajki wynikajace albo z frustracji(niewiedzy mejbi), albo mocnego price fixingu map, ktorych nie oplaca sie sprzedawac, bo dropi ich wiecej niz jestes w stanie przerobic.
@Cenwargh: najpierw musisz robic wysokie tiery map, te, ktore pokazuje atlas, dopiero po "wywołaniu" guardiana mozesz sobie t1 spamować (każdy tier z tego regionu) zeby odkryc jego kryjowke, maksymalnie do 10map powinien sie pokazać, przeważnie mniej

wiec robiles cos po prostu źle
@taktylko: spokojnie robiłem 14-16 tiery ;) przecież napisałem że zwykle mam po 2-3 mapach tylko w niedzielę jakby się zbugowalo i nie chciał się pojawić i te 30 map zajęło zrespienie go 3x tak żebym mógł odwiedzić cytadelę
@drzuo: już nie wrzucaj wszystkich do jednego worka, ja miałem sytuacje, że influencje robiłem przez 37map. mój kolega grający coc i strzelający mapy w 1-2minut męczył się z jednym bosem przez 1h z groszem. (Ciągle mapując) i mówię to jako osoba co challenge na syriusa zrobiła w 3tygodnie.

Raz na jakiś czas się taka sytuacja zdarza po prostu.
Spamowanie białymi mapkami w nadziei, że jakiś zjeb się w końcu raczy pojawić.

@GoldenJanusz: Ogólnie to żeby typ się pojawił, to musisz robić mapkę na tierze z atlasu, jak już dostaniesz influence, to możesz dowolne.