Wpis z mikrobloga

• 0
Siemka!
Szukam kogoś kto jeździł #hyundai ix35 rocznik 2011-2013
Chodzi mi głównie o zawieszenie, jak to pracuje? Jak zachowuje się na drodze gdzie są nierówności? Można go nazwać coś w stylu "suvopodobnym"?
Ojciec wcześniej miał insignie - strasznie twarde zawieszenie, że względu na wiek chce kupić coś wyższego i bardziej nadajacego się na nasze piękne Polskie drogi - żeby się jeździło w miarę komfortowo. Jakieś opinie, spostrzeżenia?
#motoryzacja
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Slash_ ja mam 2014, ale to to samo. Przypadkiem miałem też insignie dłuższy czas. Generalnie wydaje mi się, że zawieszenie w IX jest to dobrze zestrojone, a nawet ciut za wysokie. Nie jeździ się źle, ale auto Myszkuje, nie jedzie prosto. Takie rzeczy odczuwa się na trasie, gdzie dla porównania insignia jeździła jak przyklejona. W sumie po to ma takie niskie zawieszenie.
Jeżeli więc zależy ci na miękkości i komforcie to
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@majk3l jeśli chodzi o jazdę w trasie (autostrady) to będzie jezdzone raz do roku.
Insignia miała strasznie twarde zawieszenie, każda nierówność było czuć.
U nas drogi przeważają dość dziurawe, głównie jazda przez wioski. Ale jak piszesz ze miedzy insignia a ix35 jest spora różnica - komfort i miękkość na plus także myślę że będzie to dobry wybór.
Z Francuzów jakie modele dokładniej polecisz? Może podrzucę jeszcze kilka pomysłów mu i by
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Slash_: W domu mieliśmy model 2010. Zawieszenie bardzo twarde - czuć i słychać każdą nierówność. Jeśli komfort to jest coś dla czego zmieniacie auto to IXa nie polecam - zawiedziecie się. Małe Volvo c30 siostry jest o wiele bardziej komfortowe - sam byłem mega zaskoczony.
  • Odpowiedz