Aktywne Wpisy
KarmelowyJeremiasz +257
Nie mam pojęcia co robić, pare tygodni temu skonfrontowałem różową, że nie mam już więcej siły siedzieć w robocie w dodatkowe soboty + nadgodziny i chciałbym żeby zaczęła w koncu szukać pracy po prawie 2 letniej przerwie... Finansowo ciagle od 10 do 10, mentalnie i fizycznie jestem już wrakiem, wracam do domu po 10-11h zmianie i nawet nie ma zakupów zrobionych i musze do sklepu iść zmęczony i brudny. Powiedziałem jej wszystko
deziom +503
Właśnie poszło info, że system kolei dla CPK projektował jeden gość, prezes wodociągów XD.
PiS przyjął projekt do realizacji bez żadnych analiz liczby pasazerow i kosztów, klepnięty przez rządowego pełnomocnika CPK, brata tego gościa xDDDD
Przecież to sie w głowie nie mieści, gdyby KO uległo naciskom mariuszy z Brighton, żeby projekt kontynuować na rympal, tak jak to robił PiS, to mielibyśmy piękny bajzel xDD
#cpk #kanalzero #bekazprawakow #neuropa #4konserwy #bekazlewactwa #bekazpodludzi #
PiS przyjął projekt do realizacji bez żadnych analiz liczby pasazerow i kosztów, klepnięty przez rządowego pełnomocnika CPK, brata tego gościa xDDDD
Przecież to sie w głowie nie mieści, gdyby KO uległo naciskom mariuszy z Brighton, żeby projekt kontynuować na rympal, tak jak to robił PiS, to mielibyśmy piękny bajzel xDD
#cpk #kanalzero #bekazprawakow #neuropa #4konserwy #bekazlewactwa #bekazpodludzi #
Jestem na aplikacji i to jak młodym prawnikom jest robione pod górkę to woła o pomstę do nieba.
Kończysz studia i idziesz na aplikację. Ile dostajesz? Minimalne, że w biedrze po dwudniowym szkoleniu z obsługi kasy fiskalnej dostaniesz więcej, a odpowiedzialność zerowa.
Najfajniejsze są te piękne kancelarie, w których dostaniesz butelkowaną cisowiankę perlage, a ładna sekretarka Cię zaprowadzi do sali konferencyjnej, w której jest wodospad na ścianie i tropikalne rośliny. Twoją dłoń uściśnie mecenas w pięknym, szytym na miarę garniturze albo pani mecenas w sukience prosto z Paryża. Zostaniesz zapewniony, że Twoja warta kilka milionów sprawa będzie priorytetem, a staranność i żetelność to motto kancelarii.
Taki #!$%@? xD tam gdzie nie masz dostępu #!$%@? 20 aplikantów niczym chińczycy w fabryce butów, którzy wynajmują pokój i jedzą vifony albo biorą jeszcze hajs od rodziców. Mecenas oczywiście nie pomoże, bo jest na spotkaniu bizensowym, a jak coś #!$%@?, to zostaniesz pojechany jak po szmacie. Twoja warta kilka milionów sprawa jest załatwiana przez aplikanta, który robi ją po raz pierwszy czy drugi w życiu. Oczywiście mecenas wśród swoich "dzieci" ma kilku faworytów, którzy wchodzą mu w dupę jak się tylko da i z nimi się pokazuje xD Komuna dalej zbiera swoje żniwa.
Najbardziej to mi szkoda praktykantów. Młodzi studenci chcący się czegoś nauczyć, zgubieni przepychem kancelarii przychodzą po zajęciach lub w wolne dni pracować za darmo. Niestety robią za darmową pomoc sekretariatu, robią to czego nikt nie chce robić i przez 90% czasu niczego się nie uczą. Wychodzą z założenia, że żeby coś dostać, to trzeba coś dać. Prawda jest taka, że są ruchani bez mydła i mam ochotę im wyszeptać do ucha "#!$%@? stąd póki możesz".
Moja rada dla studentów jest taka: idź do pracy w małej, kameralnej kancelarii, gdzie mecenas pracuje, a nie tylko się pokazuje. Gdzie jest kilka osób i cały czas obok Ciebie będzie ktoś doświadczony. Gdzieś gdzie Twoje zdanie będzie się liczyło. Gdzie mecenasowi będzie zależeć na Tobie i Ci pomoże nie tylko w sprawach pracowniczych, a również prywatnych.
Jeszcze rok...
#prawo #studia #studbaza
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Dodatek wspierany przez: [Wyjazdy studenckie](https://st.pl/$xvynkdla)
@AnonimoweMirkoWyznania: no nie wiem. Może i się czegoś nauczysz w takiej kancelarii, ale pensja
@AnonimoweMirkoWyznania: (・へ・)
"(...) jednak te 'doly' podtrzymujace cala strukrure kancelarii musza byc zapelnione)."
Zgadzam się, jednak to, co wg. mnie, jest #!$%@?, to że mecenas do sprzątaczki nie będzie się odzywać jak do ciebie, bo łatwiej znaleźć aplikanta, niż sprzątaczkę (oczywiście nie ubliżając sprzątaczkom).
Ten komentarz został dodany przez osobę dodającą wpis (OP)
Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Jedno z wojewódzkich. Które to chyba nie ma większego znaczenia.
Ten komentarz został dodany przez osobę dodającą wpis (OP)
Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
Osoby ktore maja swoje kancelarie to albo plecki rodziny (odziedzicone) albo mysla ze beda mieli klientow (huehuehue)
Bycie prawnikiem bez plecow