Jak układ kuchni zastosowalibyście przy takim rozkładzie mieszkania? Co sądzicie o pomyśle płyty indukcyjnej nad piekarnikiem? Różne opinie na temat tego rozwiązania można wyczytać. W komentarzu wrzucam moje dotychczasowe pomysły. Może ktoś wpadnie na coś lepszego. #mieszkaniedeweloperskie #urzadzajzwykopem #remontujzwykopem #mieszkanie
@PawlikusOKS: piekarnik nisko ma kilka wad, trzeba sie schylac no i jesli sa male dzieci to istnieje ryzyko poparzenia, nie lepiej pociagnac zabudowe od lodowki i tam zabudowac piekarnik
@PawlikusOKS: nie lepiej pociągnąć stół w zabudowie (trochę niżej, żeby lepiej się siedziało), zamiast dokładać drugiego i ogólnie zrobić więcej szafek (coś jak na pierwszej wizu)?
no i jesli sa male dzieci to istnieje ryzyko poparzenia, nie lepiej pociagnac zabudowe od lodowki i tam zabudowac piekarnik
@sztandar: sporo nowych piekarników ma 3 szyby które są chłodne w dotyku (coś koło 35 stopni się grzeją), ale to te powyżej
@sztandar: Zastanawiałem się nad tym, tylko zrobienie tam wysokiej zabudowy spowoduje, że jedyny blat roboczy będzie po drugiej stronie kuchni, bo rozumiem, że mówisz o tym pierwszym projekcie.
@MarcinOrlowski: Problemy z odprowadzaniem ciepła, częstsze awarie i producenci lubiący nie uznawać ich z powodu montażu płyty nad piekarnikiem. Z takimi komentarzami się spotkałem.
@PawlikusOKS: takie pomysly to sobie chyba mogą wsadzic? jak widzisz taki zapis w gwarancji to nie kupujesz tego i tyle. Ja mam oddzielnie i wyzej tak by wygodnie siegac bez schylania (kiedys tak bylo bo to byla czesc kuchenki ale teraz...). argumenty @sztandar odnosnie dzieciaków bardzo sensowne są.
@PawlikusOKS: wiesz co ja mam blat roboczy miedzy piekarnikiem a pluta, ale maly i z niego niebkorzystam wiekszy mam po drugiej stronie kuchni nawet dalej niz na Twoich projektach i nie mam z tym problemu no ale to juz kwestia indywidualna
@sztandar: w electroluxach (ikeowych) na pewno są takie plastikowe zaczepy, które trzeba najpierw lekko odgiąć do góry aby otworzyć piekarnik, ale w nich chyba nie ma 3 szyb, musiałbyś zobaczyć sam
@MarcinOrlowski: no ja mam malego knota i jakbym mial go pilnowac przez 1,5h jak sie jakas pieczen robi no to malo wygodna sprawa, takie zyciowe spostrzezenie, przy kuchni zamknietej nie ma tego problemu, kwestia schylania to tak jak mowisz ja tez mam wysoko i bardzo wygodnie sie operuje
@PawlikusOKS: btw: nie podoba mi sie zlew obok plyty - mocno niepraktyczne, bedziesz chcial stawiac gary obok, albo cos robil zeby smazyc i nie masz miejsca. poza tym masz za plytkie blaty na moje oko. i nie zapomnij zaplanowac sensownie gniazdek (mikser, czajnik etc - jak za malo bedzie, to szufrolanie wtyczkami wkurzajace)
Mam ikeowski piekarnik, ma 3 szyby i zabezpieczenie przed otwarciem przez dzieci (ten zaczep o którym pisał @jempierozki ), tak że kwestia znalezienia modelu i sprawdzenia specyfikacji.
W komentarzu wrzucam moje dotychczasowe pomysły. Może ktoś wpadnie na coś lepszego.
#mieszkaniedeweloperskie #urzadzajzwykopem #remontujzwykopem #mieszkanie
@PawlikusOKS: ale że co konkretnie?
@sztandar: sporo nowych piekarników ma 3 szyby które są chłodne w dotyku (coś koło 35 stopni się grzeją), ale to te powyżej
@PawlikusOKS: takie pomysly to sobie chyba mogą wsadzic? jak widzisz taki zapis w gwarancji to nie kupujesz tego i tyle. Ja mam oddzielnie i wyzej tak by wygodnie siegac bez schylania (kiedys tak bylo bo to byla czesc kuchenki ale teraz...). argumenty @sztandar odnosnie dzieciaków bardzo sensowne są.
Mam ikeowski piekarnik, ma 3 szyby i zabezpieczenie przed otwarciem przez dzieci (ten zaczep o którym pisał @jempierozki ), tak że kwestia znalezienia modelu i sprawdzenia specyfikacji.